Onderwerp:  Excursie: Pioniersplek Nijkleaster te Jokwerd
Leiding: Ds. Peter van Ool
Datum: woensdag 9 november 2022
Voor wie: gehele gemeente, jongeren en ouderen
Opgave: Informatie en opgave: tel. 06-13639611
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


De reeds eerder aangekondigde excursie naar het protestantse bezinningscentrum Nijkleaster in het Friese Jorwert (ten zuidwesten van Leeuwarden) is gepland voor woensdag 9 november 2022 . Die excursie wordt georganiseerd voor gemeenteleden van het cluster Roodeschool, Uithuizen, Uithuizermeeden en Warffum.
Op 9 november aanstaande begint het programma in Jorwert om 09.30 u. met een ochtendgebed in de monumentale Radboudkerk. Om 10.00 u. is er een koffiepauze met ontmoeting en kennismaking. Van 10.30 tot 11.45 u. volgt de zogenaamde ‘kleasterkuier’, een meditatieve wandeling – met gesprek in tweetallen – door de nabije omgeving. Tenslotte is er vanaf 11.45 u. een gezamenlijke lunch in ontmoetingsruimte, die gecreëerd is in de voorkerk van de Radboud. Deelnemers wordt verzocht zelf een lunchpakket mee te brengen.

Voor koffie en thee wordt door Nijkleaster gezorgd. Met deze lunch eindigt het ochtendprogramma om 12.30 u. Voor dit ochtendprogramma wordt ter plekke een bijdrage van € 5,00 per persoon gevraagd.
Voor belangstellenden die aan het ochtendprogramma deelnemen, bestaat ook nog de optie voor een middagprogramma in Bolsward, dat zo’n 20 km. verder ligt. Daar is in het museum van Cultuurhistorisch Centrum De Tiid (Jongemastraat 2, Bolsward) een tijdelijke expositie te zien over de onlangs heiligverklaarde geestelijke Titus Brandsma. Deze bekende priester, hoogleraar en martelaar, die leefde van 1881 tot 1942, was afkomstig uit een buurtschap nabij Bolsward. De entree van museum De Tiid bedraagt € 7,95 p.p. De Museumjaarkaart is hier trouwens nog niet geldig.
Belangstellenden voor de excursie kunnen dus kiezen of zij alleen aan het ochtendprogramma willen deelnemen, of ook ’s middags nog mee willen gaan. U bent dus niet verplicht de hele dag mee te gaan. Nog even een zakelijk punt van aandacht: Het is de bedoeling dat er met eigen vervoer gereisd wordt. Het zou mooi zijn, als de deelnemers vanuit de verschillende dorpen zouden kunnen carpoolen, en de reiskosten samen zouden delen.
Ieder die belangstelling voor deze excursie heeft, maar zich nog niet aangemeld heeft, kan dat alsnog doen bij ondergetekende. Aanmelding per e-mail, met vermelding van adres en telefoonnummer, heeft hierbij de voorkeur.

Nijkleaster 2022

 

Agenda

Dagelijks Woord

  • woensdag 05 oktober 2022 - Romeinen 7:6
    We waren aan de wet geketend, maar nu zijn we bevrijd; we zijn dood voor de wet, zodat we niet meer de oude orde van de wet dienen, maar de nieuwe orde van de Geest. -- Romeinen 7:6