JOP heeft afgelopen zaterdag 20 juni, een hele gezellige afsluiting gehad van het seizoen samen de leiding Martine en Edwin.
Ze hebben samen patat en ijs gegeten en ze hebben gepraat over de invulling van JOP. Wat vonden ze leuk, welke ideeën zijn er nog meer en hoe kunnen we JOP voor een volgend seizoen weer net zo goed laten slagen.
Ook hebben ze het gehad over geloven. Wat geloof je en hoe geef je hier invulling aan. Hoe ervaar je kerkdiensten en wat betekent dit voor jou. Ook kwam naar voren dat de JOP-kinderen op een leeftijd als deze, kinderen wat vrijer gelaten kunnen worden en zelfstandiger worden, waarin er ook ruimte is om gezellig met je vrienden om te gaan, tijd te besteden aan je favoriete sport of lekker te kunnen uitslapen, het ook best lastig is om daarnaast bezig te zijn met het geloof dat niet altijd goed en makkelijk te begrijpen is.
Het was goed om hierover te praten dat ook al is het soms lastig om het geloof te kunnen begrijpen omdat het voor kinderen niet goed tastbaar is, om als kind hierover te lezen uit de Bijbel en met elkaar te praten over het geloof altijd goed is. Hierin kan en mag je groeien en is daar ruimte voor om voor God open te blijven staan ook al is het op een leeftijd als deze (basisschool) soms lastig.
Er is afscheid genomen deze avond van Susan, Julia en Nathalie. Ze kregen een waxinelichtje met daarom heen een houdertje met kindertjes die in een cirkel staan en elkaar vasthouden. Ook kregen ze kettinkje met daarin een roze steentje. In een mooi versierd zakje met daarin een kaartje met de woorden; “Je bent een parel in Gods handen”.
We kijken terug op een fijne afsluiting en we hopen na de vakantie verder te kunnen gaan met daarbij een aantal kinderen die van harte welkom zijn om zich aan te sluiten bij JOP.

Afsluiting seizoen 20 06 2020

 

Agenda

Taizé - Dagtekst

  • vr. 14 augustus
    De Heer zei tot zijn volk: Ik heb je misdaden als een wolk doen verdampen, je zonden als de ochtendnevel. Keer terug naar mij: ik zal je vrijkopen. (Js 44:21-23)