Onderwerp:    Kloosterweekend in de Abdij van Egmond
Datum: vrijdagmiddag 03 april t/m zondagmiddag april 2020 
Leiding: ds. Lucas Tiesinga
Locatie: bij de broeders van de St. Adelbertabdij te Egmond-Binnen 
Voor wie: gehele gemeente- jongeren en ouderen
Opgave: Vóór 15 oktober 2019 bij ds. Lucas Tiesinga

Inhoud

In 2020 zijn we in het weekend van 3 t/m 5 april te gast bij de broeders van de Abdij te Egmond-Binnen. Er kunnen maximaal 10 personen mee. De onkosten voor dit kloosterweekend zijn (incl. logies, ontbijt, maaltijden, koffie en thee) 105 Euro.

Het klooster geeft alle mogelijkheid om tot rust te komen, zich te bezinnen en deel te nemen aan de gebedstijden met de broeders. Wij verblijven op éénpersoonskamers en vieren de gebedsdiensten samen met de broeders in de kerk.

Naast het kennismaken met het kloosterleven en het leven van de broeders is er alle tijd om je even terug te trekken of te genieten van de mooie natuur in de kloostertuin. Ook kan er (in groepsverband) gewandeld worden of veel plezier beleefd worden aan de prachtige boekenwinkel van de Abdij. Voor wie meer informatie wil over de Abdij van Egmond kan bij mij terecht of eens een kijkje nemen op de volgende website: https://www.abdijvanegmond.nl/

DSC06211

In de afgelopen jaren zijn we met diverse groepen uit onze gemeente een weekend naar een klooster geweest. In 2014 was er een dag en in 2015 een weekend in het klooster St. Adelbertabdij te Egmond-Binnen. In 2016 waren we op bezoek bij de Franciscanen in Megen. De Abdij Maria Toevlucht in Zundert hebben we in 2017 bezocht. In 2018 waren we een weekend te gast bij de Norbertijnen in de Abdij van Berne te Heeswijk-Dinther. Tot slot waren we in 2019 te gast bij de zusters Benedictinessen in Oosterhout. U kunt de reisverslagen lezen op de website en in BijEen.

 

Agenda

Taizé - Dagtekst

  • do. 27 februari
    Wie door de Heer zijn bevrijd, keren terug, gekroond met eeuwige vreugde. (Js 51:11-16)