Onderwerp:    Christelijke Meditatiebijeenkomsten in de Jacobikerk
Leiding: ds. Lucas Tiesinga en Els Luurtsema
Datum: Maandag 14 oktober 2019
Aanvang: 18.45 - 19.45 uur
Locatie: Jacobikerk
Voor wie: Gehele gemeente - jongeren en ouderen
Vorige bijeenkomst:    Klik hier voor de bijbeltekst
Handreiking: Klik hier voor de handreiking Thuis Mediteren

In aansluiting op de meditatiebijeenkomsten van afgelopen jaren (in het voorjaar van 2011 mee begonnen) worden de bijeenkomsten in het seizoen 2019-2020 binnen het programma van vorming en toerusting voortgezet. Ds. Lucas Tiesinga en Els Luurtsema, die ervaring hebben met meditatie in groepen, zullen deze tweewekelijkse bijeenkomsten op de maandagavond begeleiden. De bijeenkomsten zijn van 18.45 tot 19.45 uur. Matjes, stoelen en meditatiekrukjes zijn aanwezig. Vanaf 18.45 uur draait er muziek. Van 19.00 tot 19.30 wordt er gemediteerd. Aansluitend wordt er eveneens naar muziek geluisterd.

Meditatie2

Meditatie in de christelijke traditie kun je omschrijven als het in stilte komen tot een aandachtige luisterhouding naar jezelf, de ander en God. Om deze luisterhouding te bevorderen wordt ter voorbereiding op de meditatie aandacht besteed aan lichaamshouding en ademhaling. De eigenlijke meditatie bestaat uit lezing, overweging en gebed. Een Bijbeltekst of andere tekst wordt voorgedragen en enkele malen herhaald. In stilte wordt de tekst persoonlijk doordacht. Er is ruimte voor stil gebed. De meditatie wordt afgesloten met enkele bijpassende woorden, een gedicht en het luisteren naar muziek. Na de meditatie vervolgt ieder zijn of haar eigen weg. De mogelijkheid is altijd aanwezig om vragen en ervaringen te delen met ds. Lucas Tiesinga of de andere aanwezigen. Iedereen is welkom - jong en oud!

Graag tot ziens!

ds. Lucas Tiesinga

Agenda

Taizé - Dagtekst

  • ZON. 13 oktober
    Jezus zei tegen de door hem genezen Samaritaan, die terugkeerde om hem te danken: Sta op en ga. Uw geloof heeft u gered. (Lc 17:11-19)