Pelgrimswandeling Raad van Kerken 

jacobsmonumentDe jaarlijkse pelgrimswandeling organiseren we dit jaar samen met het Nederlands Genootschap Sint Jacob, afd. Groningen-Drenthe. Dit is een vereniging voor mensen die een band hebben met de bedevaartsplaats Santiago de Compostela.
De wandeling vindt plaats op donderdag 25 juli, de naamdag van de apostel Jacobus. Men kan kiezen uit een 5 kilometer route (ca 1 uur) of een 10 km route. De start is om 14.30 uur in de RK-Kerk. Hier zal pastor Wubbels ons welkom heten. Daarna lopen we naar Oldenzijl.
In het dorpshuis is er een pauze van ruim een half uur. Daar zal de heer Theo Remkes van het Genootschap iets vertellen over de H.Jacobus. De deelnemers aan de 5 kilometer worden met auto’s teruggebracht naar de RK-Kerk, waar de koffie klaar staat. De deelnemers aan de tien kilometer vervolgen de route en lopen weer naar Uithuizen. Om 17.45 uur sluiten we af in de kerk.
Daarna is er nog de mogelijkheid om deel te nemen aan een maaltijd in het Vincentiusgebouw. Deze begint om 18.00 uur. Kosten € 12,00. Voor de wandeling zelf hoeft u zich niet op te geven, maar als u aan de maaltijd wilt deelnemen dient u zich op te geven vóór 20 juli bij ondergetekende.

namens de Raad van Kerken
Hermine Bos (tel. 433512) e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Agenda

Taizé - Dagtekst

  • ma. 18 november
    Omdat u alles kunt, Heer, ontfermt u zich over iedereen; u ziet voorbij aan de zonden van mensen, opdat zij naar u terugkeren. Alles wat er is hebt u lief. (W 11:21-26)