De jaarlijkse rommelmarkt zit er weer op. Voor de 37ste keer zijn er vele vrijwilligers bezig geweest om deze rommelmarkt weer tot een goed einde te brengen.
Op zaterdag 6 april stonden er 9 trekkers en ca. 20 boerenwagens klaar om het gehele dorp rond te gaan om de spullen op te halen, dit jaar gelukkig onder goed weer!!
Het uitzoeken en overladen vond evenals vorig jaar weer plaats op het erf van de boerderij van Vreugdenhil waarna de wagens naar de boerderij van fam. Van Os werden gereden voor stalling.
Vanaf woensdag 10 april was het een drukte van belang in en rond de Kandelaar. De trekkers reden af en aan om spullen op te halen zodat we konden beginnen met het sorteren en uitstallen.
Gelukkig telt ook hier: “Vele handen maken licht werk” en vrijdagmiddag was vrijwel alles gepiept. Evenals vorig jaar werd besloten om de kledingverkoop weer vanuit de kerk te houden, zodat we minder afhankelijk waren van het weer.
.
Op de dag van de rommelmarkt zelf, 13 april, was het vanaf 6 uur reeds een drukte van belang om alles op tijd klaar te krijgen. Het weer was vandaag koud en winderig met af en toe een sneeuwbui en dat bleef eigenlijk de hele dag zo .Daarna was er voor iedereen nog een kopje koffie en om 9.00 uur gingen we van start.

rommelmarkt 2019 a

De Kandelaar was in een mum van tijd volledig vol gestroomd en de kandidaat kopers moesten zich voetje voor voetje door de mensenmassa heen wringen. Ook buiten was het steeds erg druk zodat ook de 37ste rommelmarkt weer een groot succes is geworden met een uiteindelijk opbrengst van €9.950,- opnieuw een prachtig resultaat en dus ruim duizend euro meer als in 2018!!!
Dit geweldig resultaat is alleen maar mogelijk dank zij de inzet van de vele vrijwilligers waar van vooral de buitengroep een extra pluim verdiend want deze hebben het echt ontzettend koud gehad.
We hopen dat we in 2020 weer een beroep op jullie mogen doen want zonder de inzet van jullie is dit niet mogelijk.

Nogmaals onze dank,
De rommelmarktcommissie: Freerk Vogel; Wim Mulder; Jacob Jan Kooi ; Jan v.d.Ploeg; Anne Kamminga; Rolf Veenstra, Tonnie Bouwman, Jeanet Kooi, Martin Piersma en Geert de Groot

 

rommelmarkt 2019 b

 (foto's Jacob Jan Kooi)

Agenda

Taizé - Dagtekst

  • vr. 5 juni
    Paulus schreef: Houd Jezus Christus in gedachten, die uit de dood is opgewekt. Om hem ben ik zelfs als een misdadiger gevangengezet. (2 Tim 2:8-13)