Onderwerp:    Kloosterweekend in de O.L.V. Abdij te Oosterhout
Datum: vrijdagmiddag 24 mei t/m zondagmiddag 26 mei 2019
Leiding: ds. Lucas Tiesinga
Locatie: bij de gezusters Benedictinessen van de 
O.L.V. Abdij te Oosterhout
Voor wie: gehele gemeente- jongeren en ouderen
Opgave: Vóór 1 februari 2019

In 2019 zijn we in het weekend van 24-26 mei te gast bij de zusters Benedictinessen in de O.L.V. Abdij te Oosterhout. Er kunnen maximaal 12 personen mee. De onkosten voor dit kloosterweekend zijn (incl. logies, ontbijt, maaltijden, koffie en thee) 75 Euro.

Het klooster geeft alle mogelijkheid om tot rust te komen, zich te bezinnen en deel te nemen aan de gebedstijden met de zusters. Wij verblijven in een aparte vleugel van het gebouw (éénpersoonskamers) en vieren de gebedsdiensten samen met de zusters in de kerk.

Naast het kennismaken met het kloosterleven en het leven van de zusters Benedictinessen is er alle tijd om je even terug te trekken of te genieten van de mooie natuur in de kloostertuin. Ook kan er (in groepsverband) gewandeld worden waarbij een bezoek aan het nabij gelegen Sint Paulusabdij met de vernieuwende oecumenische beweging ‘Chemin Neuf’ zeker een bezoek waard is. Voor wie meer informatie wil over de O.L.V. Abdij te Oosterhout of de Sint Paulusabdij kan bij mij terecht of eens een kijkje nemen op de volgende websites: www.olvabdijoosterhout.nl en www.chemin-neuf.nl.

In de afgelopen jaren zijn we met diverse groepen uit onze gemeente een weekend naar een klooster geweest. In 2014 was er een dag en in 2015 een weekend in het klooster St. Adelbertabdij te Egmond-Binnen. In 2016 waren we op bezoek bij de Franciscanen in Megen. De Abdij Maria Toevlucht in Zundert hebben we in 2017 bezocht. In 2018 waren we een weekend te gast bij de Norbertijnen in de Abdij van Berne te Heeswijk-Dinther. U kunt de reisverslagen lezen op de website en in BijEen.

abdij Oosterhout

 

Agenda

Zoeken

Taizé - Dagtekst

18 juni 2019

  • ma. 17 juni
    Antwoord mij als ik roep, God die mij recht doet. U geeft mij ruimte als ik belaagd word. (Ps 4)