Onderwerp:    Reformatiedag - Film
Storm
Datum: dinsdag 29 oktober 2018
Aanvang: 19.30 uur
Locatie: fam. Nicolay, Ripperdadrift 73
Opgave: vóór 23 oktober bij Afie Nicolay, tel. 433826 
of via v&Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De film “Storm”

In 2017 is deze film in huiselijke kring vertoond. Er zou door grote belangstelling altijd nog een tweede avond worden ingepland, maar daar is helaas niet meer van gekomen. Daarom voor een ieder die het in 2017 heeft gemist is er wederom een kans om in de huiskamer deze film te zien. En om zo ook aandacht te schenken aan de Hervormingsdag 2018. Op 31 oktober 2018 gedenken we dat Maarten Luther 501 jaar geleden zijn 95 proteststellingen t.a.v. de Katholieke Kerk op de deur van de slotkapel in Wittenberg gespijkerd zou hebben.

De film speelt zich dan ook 501 jaar geleden af. De vader van Storm is letterzetter/drukker en drukt in het geheim verboden teksten in zijn drukkerij. De vader van Storm wordt betrapt en hem rest de brandstapel. Storm zet alles in het werk om zijn vader van deze brute moord te redden…

Film Storm Letters van vuur

 

Agenda

Taizé - Dagtekst

  • wo. 19 juni
    Het Woord was in de wereld, de wereld is door hem ontstaan en toch kende de wereld hem niet. Wie hem wel ontvingen, heeft hij het voorrecht gegeven om kinderen van God te worden. (Joh 1:1-18)