Op zondagmiddag 24 juni om 17.00 uur start de ‘Orgelzomer in Eemsmond’ met een dubbelconcert in de Jacobikerk in Uithuizen en in de Menkemaborg door Vincent en David van Laar.david van laar
De samenwerkende orgelcommissies Eemsmond hebben een serie laagdrempelige manifestaties georganiseerd rond de orgels in die kerken. Het thema voor de zes middagen is de orgels en orgelmuziek te laten horen, en de samenhang met de kerken, kloosters, borgen en Groninger cultuur te belichten.
Na het openingsconcert in Uithuizen volgen op de zaterdagmiddag 30 juni in Rottum (in de ‘kloosterkerk’, met uitleg over de reconstructie van het klooster en een korte wandeling rond het kloosterterrein) en in de Jacobikerk in Uithuizen.
De derde middag (7 juli) vindt plaats in Zandeweer en Uithuizermeeden (Rensumaborg en Mariakerk).
De vierde middag (14 juli) in Kantens (Anthoniuskerk, en de oude pastorie) en de middag eindigt in de donjon van de borg Ewsum te Middelstum.
De vijfde middag (21 juli) in de Jacobikerk in Uithuizen en in Warffum (kerk en een korte lezing en harmoniumconcert in het museum Het Hoogeland).
De serie eindigt op zaterdagmiddag 28 juli in Usquert met een orgelconcert in de kerk, een rondleiding in de Jugendstil-villa aan de Streeksterweg en een pianoconcert in één van de prachtige villa’s aan de Wadwerderweg. De toegangsprijzen voor elk van de zaterdagmiddag concerten bedraagt € 10 (passe-partout).
vincent van laarDe serie begint op zondagmiddag 24 juni in de Jacobikerk van Uithuizen met een concert door de organist Vincent van Laar en zijn zoon David van Laar (altus) met oude Engelse, Nederlandse en Duitse muziek. Vervolgens kan aangeschoven worden bij een buffet in het schathuis van de Menkemaborg en de dag wordt om 20.00 uur besloten met een concert van hen beiden in de grote Zaal van de Menkema, op het kabinetorgel. Daar voeren zij werken uit van o.a. Frescobaldi en Van Oevering.
Vincent van Laar heeft onder meer gestudeerd aan het conservatorium van Den Haag en won diverse prijzen. Van hem verschenen meerdere CD’s die internationaal de aandacht trokken.
Zijn zoon David studeerde ook orgel en daarnaast schoolde hij zijn alt-stem in de conservatoria van Groningen en Den Haag. Hij treedt veelvuldig op als altus en is daarnaast organist van de Jozef kathedraal in Groningen.
De toegangsprijs voor de beide concerten en buffet op 24 juni bedraagt € 39,-, alleen kerk € 10,- . aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zie daarvoor www.arpschnitgerorgeluithuizen.

Agenda

Zoeken

Taizé - Dagtekst

23 februari 2019

  • za. 23 februari
    Jezus zegt: Wees als knechten die hun heer opwachten, zodat ze direct voor hem opendoen wanneer hij aanklopt. (Lc 12:32-48)