Zondag 10 juni was het zover. Vanuit alle windstreken kwamen mensen met stoelen, kannen met koffie, cake, koek en andere lekkernijen naar de schuur van de familie Klijn aan de Hefswalsterweg in Uithuizermeeden.

Een gezellig ingerichte schuur: aardappelkisten langs de wanden versiert met slingers gemaakt door de kindernevendienst en kinderkringen; een preekstoel en podium gemaakt van “agrarisch materiaal”. Professioneel geluid om alles goed te laten klinken. Een mooie bloemschikking bij het thema “Zaaien met Pit”.
Nadat de ruim 350 man een plaats hadden gevonden werd men welkom geheten en kon de dienst beginnen. Een mooie dienst waarin het verhaal van de zaaier centraal stond. Zaaien (met ZonnePit) werd tijdens het verhaal voor de kinderen gedaan door boer Tiemen en tijdens de Bijbellezing door boer Kees.
Janny Prins hield een overdenking waarin het Bijbelverhaal werd uitgelegd. De liederen begeleid door het combo van Uithuizen werden uit volle borst meegezongen.
Het was een mooie dienst en een goed samenzijn.
Na de afsluitende bedankjes was er koffie /thee/ ranja en werd er gezellig nagepraat. Veel bezoekers zeiden tegen elkaar: “dit moeten we vaker doen”.

De bloemschikkingen:
In de ene bloemschikking waren 4 kleuren gerbera’s in verwerkt; symbool voor de 3 organiserende kerken en de gasten bij de dienst. Een bloeiende crambe (zeekool) stond voor het prachtige Groninger land er om heen.
De andere schikking bestond uit producten die ontstaan zijn uit 1 zaadje, zoals tomaten, uien, pepers en meloen. In die schikking waren verder wintertarwe en zonnebloemen verwerkt.

Klik hier voor de foto's (met dank aan Abel Smit)

IMG 20180610 095934

 

Agenda

Zoeken

Taizé - Dagtekst

22 mei 2019

  • wo. 22 mei
    Maak de weg van de Heer gereed, maak recht zijn paden! (Mc 1:1-8)