Om 18 uur maakten we de eerste viering mee en hierna aten we in stilte (zonder te spreken, maar wel met muziek op de achtergrond). De vrijdagavondmaaltijd is het enige moment in de week dat er in stilte gegeten wordt. Tijdens de andere maaltijden wordt er gesproken.De dodenherdenking van 4 mei hebben we meegemaakt in het dorp Heeswijk Dinther. Er werden bloemen gelegd bij het monument en een fanfare en gilde waren aanwezig. Dit was indrukwekkend om mee te maken. In het klooster konden we gebruik maken van een huiskamer waar koffie en thee klaar stond. ’s Avonds kon er ook “Berne bier”, wijn of fris worden gedronken. Het “Berne bier” viel bij een deel van de groep goed in de smaak!

Zaterdagochtend na de viering en ontbijt hebben we in de tuin een gesprek gehad met een van de broeders. Hij vertelde openhartig over zijn leven en we hebben hem veel vragen kunnen stellen. Hij heeft ons een rondleiding door het klooster gegeven en wist boeiend over de geschiedenis te vertellen. De zaterdagmiddag kon door ieder van de groep zelf ingevuld worden. De mooie boekenwinkel van de Abdij werd bezocht, er werd genoten van het mooie weer en gewandeld.

Zaterdagavond hebben we samen een mooie wandeling gemaakt in de omgeving van het klooster. Hierna zaten we gezellig in de huiskamer en hebben onder andere het openingslied van de musical “Ruth” beluisterd en gezongen.

De zondagochtend en – middag werd grotendeels ingevuld door de vieringen en maaltijden. Tussendoor hebben we op een zolderkamer van het klooster een verzameling afbeeldingen van “Het laatste avondmaal” kunnen bekijken. Om 15.00 uur gingen we weer naar huis. We kunnen terugkijken op een inspirerend en gezellig weekend.

Lucas en Annemarie Tiesinga

Klik hier voor de foto's

Terug

Agenda

Zoeken

Taizé - Dagtekst

17 januari 2019

  • do. 17 januari
    De Wijsheid van God zegt: Wie mij liefheeft, heb ik ook lief, wie mij zoekt, zal mij vinden. Ik ga de weg van de rechtvaardigheid, ik volg de paden van het recht (Spr 8:12-31)