rommelmarktDe jaarlijkse rommelmarkt zit er weer op. Voor de 36ste keer zijn er vele vrijwilligers bezig geweest om deze rommelmarkt weer tot een goed einde te brengen.
Op zaterdag 14 april stonden er 9 trekkers en ca. 20 boerenwagens klaar om het gehele dorp rond te gaan om de spullen op te halen. Na een regenachtig begin klaarde het weer gelukkig snel op.
Het uitzoeken en overladen vond evenals vorig jaar weer plaats op het erf van de boerderij van Vreugdenhil waarna de wagens naar de boerderij van de Winter werden gereden voor stalling.
Rond 16.00 uur was dit gepiept en het resultaat: 20 boerenwagens met kleine en grote spullen. Volgens de ervaringsdeskundigen toch weer meer als vorig jaar ondanks de concurrentie van marktplaats waar tegenwoordig veel op wordt geplaatst.
Vanaf woensdag 18 april was het een drukte van belang in en rond de Kandelaar. De trekkers reden af en aan om spullen op te halen zodat we konden beginnen met het sorteren en uitstallen.
Gelukkig telt ook hier: “Vele handen maken licht werk” en vrijdagmiddag was vrijwel alles gepiept. Evenals vorig jaar werd besloten om de kledingverkoop weer vanuit de kerk te houden, zodat we minder afhankelijk waren van het weer.
.
Op de dag van de rommelmarkt zelf, 21 april, was het vanaf 6.00 uur reeds een drukte van belang om alles op tijd klaar te krijgen. Het weer was ons deze keer goed gezind en rond de klok van 8.30 uur stond alles op zijn plaats. Daarna was er voor iedereen nog een kopje koffie en om 9.00 uur gingen we van start.
De Kandelaar was in een mum van tijd volledig vol gestroomd en de kandidaat kopers moesten zich voetje voor voetje door de mensenmassa heen wringen. Ook buiten was het steeds erg druk zodat ook de 36ste rommelmarkt weer een groot succes is geworden met een uiteindelijk opbrengst van €8.815,- opnieuw een prachtig resultaat en vrijwel gelijk aan de opbrengst in 2017( een verschil van - € 50,- )
Dit geweldig resultaat is alleen maar mogelijk dank zij de inzet van de vele vrijwilligers bestaande uit: folderlopers; ophalers; klaarzetters; verkopers enz. Daarom hartelijk dank voor jullie geweldige inzet en we hopen een volgende keer weer een beroep op jullie te mogen doen.
Nogmaals onze dank,
De rommelmarktcommissie: Freerk Vogel; Wim Mulder; Jacob Jan Kooi ; Jan v.d.Ploeg; Anne Kamminga; Rolf Veenstra, Tonnie Bouwman, Jeanet Kooi, Martin Piersma en Geert de Groot.

Agenda

Zoeken

Taizé - Dagtekst

17 januari 2019

  • do. 17 januari
    De Wijsheid van God zegt: Wie mij liefheeft, heb ik ook lief, wie mij zoekt, zal mij vinden. Ik ga de weg van de rechtvaardigheid, ik volg de paden van het recht (Spr 8:12-31)