Op zaterdag 7 april, een zonnig en warme voorjaarsmiddag, togen we met een groepje van 11 personen naar Pieterburen. Dhr. Wigbold Wieringa stond ons al op te wachten om een rondleiding te geven door ‘Domies Toen’. Door het koude voorjaar staken enkel wat (beroemde!) stinzenplanten hun kleurige bloemetjes boven de grond uit. Veel andere planten gaven nog weinig blijk van hun bestaan. Maar met dit warme weer zal dat gauw veranderen!

Een prachtige, dikke, rode beuk staat in het midden van de tuin, net als een kleurige zonnewijzer. En er zijn mindere werkplekken te bedenken dan die van de voormalige dominee, getuige ‘Domies Toenhoes’. De kelder van de ‘weem’ (pastorie), die jaren geleden in de tuin stond, is nog goed herkenbaar. Om de dorst te lessen, konden we buiten op het terras van de theeschenkerij van koffie, thee en zelfbereid lekkers genieten. Daarna namen we een kijkje in de Petruskerk; een bijzonder mooie kerk, met opvallend, prachtig houtsnijwerk. Ook herkenbaar voor ons, want ‘onze’ Jacobikerk vertoont kenmerken van dezelfde ontwerpers, Allert Meijer en Jan de Rijk. Ook hier in Pieterburen kwam de opdracht van de familie Alberda. Dhr. Wigbold Wieringa kon ons zeer veel vertellen over de tuin, de kerk, Pieterburen en de omgeving. Al met al een zeer informatieve en geslaagde middag!

Kijk hier voor de foto's van Jan Barelds en Margje Bouwman

05

Agenda

Taizé - Dagtekst

  • di. 20 augustus
    God zegt: Ik ben het begin en het einde. Wie dorst heeft geef ik vrij te drinken uit de bron met water dat leven geeft. (Apk 21:5-7)