liturgisch bloemschikken 2018 b

Met de boom des levens

Pasen is net voorbij. Het feest waar we de dood en opstanding van Jezus Christus vieren. Voortbordurend op de afgelopen weken, vieren we nu nogmaals de opstanding, het nieuw leven en het feit dat we mogen zijn wie we zijn. We zijn dankbaar dat Jezus gestorven is voor onze zonden:

Met de boom des levens, wegend op zijn rug.
Droeg de Here Jezus, Gode goede vrucht.
Kyrie eleison, wees met ons begaan.
Doe ons weer verijzen uit de dood vandaan.

De winter is net voorbij, als we naar buiten kijken zien we dat de natuur zich weer laat zien. Dit weekend eindelijk weer wat zomerse temperaturen. Bomen worden langzaam groen en ook de overige flora komt langzaamaan uit de duistere grond. Dat doet leven.
Dit is wat wij vandaag ook willen laten zien. Een schijnbaar dode tak wordt in leven gebracht door bloembollen, laurier en veren. Ook hierbij is het toch telkens weer een wonder dat er nieuw leven uit komt. Met de veren symboliseren we dat wij onze vleugels weer mogen uitslaan.

Onder de 'boom' zien wij een schaaltje met aarde, bedenkt met stenen. Hier zit zaad van groenten in. Ook dit komt tot leven en hóud ons daarnaast zelf ook in leven. Symbolisch staat dit op enkele bladen laurier, wat staat voor overwinning.

liturgisch bloemschikken 2018 a

 

Agenda

Zoeken

Taizé - Dagtekst

18 juni 2019

  • ma. 17 juni
    Antwoord mij als ik roep, God die mij recht doet. U geeft mij ruimte als ik belaagd word. (Ps 4)