Van de Startzondag van 12 september hebben diverse gemeenteleden foto's gemaakt, deze foto's kunt u vinden in het Fotoalbum.

fotoalbum startzondag 2021

 

Van deze zondag heeft Wilma Piersma een leuk filmpje gemaakt (even klikken op de foto)

start film startzondag

 

 

Kerk in actie, zending

In Israël leeft de Joodse en Palestijnse bevolking dicht bij elkaar, maar ze hebben geen contact. Het Rossing Center for Education and Dialogue, christelijke partnerorganisatie van Kerk in Actie, wil hier verandering in brengen. Via een uitwisselingsprogramma worden Joodse en christelijke Palestijnse kinderen met elkaar in contact gebracht. De kinderen, in de leeftijd van 10-15 jaar, krijgen op hun eigen school lessen over elkaars cultuur en godsdienst. Daarna gaan schoolklassen bij elkaar op bezoek. Ze ontmoeten elkaar dan vaak voor het eerst en ontdekken dat de anderen net zo zijn als zijzelf. Ook zijn er trainingen en ontmoetingen voor de docenten. De ontmoetingen helpen om vooroordelen weg te nemen. Als Joodse en Palestijnse kinderen elkaar al jong leren begrijpen, geeft dat hoop voor de toekomst. Met deze collecte steunt u het vredeswerk in Israël en het wereldwijde zendingswerk van Kerk in Actie. Van harte aanbevolen!
Geeft u ook? Dit kan ook op NL 89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie o.v.v. 'Z 009506' of doneer online via www.kerkinactie.nl/rossingcenter.

foto vakantiegroet

Een film met vakantiegroeten van gemeenteleden van PG Uithuizen
(met dank aan Marijke van der Molen)

 

Start Kinderkring 09 2021

 

Geloofsopvoeding thuis en in de kerk
Op donderdagavonden 23 en 30 september 20.00 – 22.00 uur zijn ouders van kinderen tussen 0 en 18 jaar van harte uitgenodigd om mee te praten over geloofsopvoeding thuis en in de kerk.

Vragen die aan de orde komen:
- Wat is voor jezelf belangrijk in geloof en zingeving? En wat wil je daarvan doorgeven aan je kinderen?
- Hoe kun je geloof en waarden doorgeven aan een nieuwe generatie?
- Welke ondersteuning/bijdrage zou je daarbij van de kerk wensen? Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan cursussen en gespreksgroepen voor ouders, een bibliotheek/speluitleen, of aan (de invulling van) kerkelijke activiteiten voor de jeugd.
Informatie en gesprek zullen elkaar afwisselen.
Tijdens en na de avonden peil ik behoeften, wensen en visies. Daar kan PG Uithuizen het aanbod voor ouders en jeugd dan zo goed mogelijk op afstemmen. Wie niet aanwezig kan zijn, kan op een schriftelijke vragenlijst reageren.
De avonden vullen elkaar aan en hebben elk een verschillende invalshoek. Het is ook mogelijk om aan één van beide avonden mee te doen.
Ouders van wie adresgegevens bij ons bekend zijn, krijgen een persoonlijke digitale of papieren uitnodiging. Zelf opgeven kan ook: stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

geloofsopvoeding

 

Een kaartje van de kerk...

voorzijde kaart

binnezijde kaart

 

Agenda

Dagelijks Woord