Tijdens de Jeugdkerkviering op zondag 19 mei, werd de gelijkenis van de Verloren Zoon uitgebeeld met behulp van foto's. 

dia 23w

Dauwtrappen, een eeuwenoude traditie op Hemelvaartsdag! Maar voor dag en dauw willen wij er niet op uit trekken...
Wij wandelen deze ochtend om ‘gewoon’ samen te zijn, te genieten van de vroege ochtendgeluiden, het zwijgend samen wandelen of in het gesprek zijn met elkaar...
Rond 7.50u verzamelen we bij de ingang van De Kandelaar(kant hoofdstraat-Oost), waarna we om 8.00u vertrekken voor een gezellige en ontspannende wandeling. In kleine groepjes maken we een ronde van drie kwartier. De route is verhard, dus ook voor rollators en wandelwagens goed begaanbaar. Bij terugkomst drinken we een kop koffie/ thee en kunnen we vervolgens om 9.30u de kerkdienst bezoeken, waar ds.... Voorgaat.
Opgave is niet nodig. En mocht het deze ochtend onverhoopt regenen, mag u ervan uitgaan dat de wandeling niet doorgaat.
Meer info? Hermine Bos tel.433512 Of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

dauwtrappen2017

 

autoVelen onder u hebben 19 juni alvast met vette letters in de agenda gezet.
De zoveelste autovoorjaarstocht staat dan op de agenda. Ik heb begrepen dat Jan v.d. Ploeg het Groninger land alweer aan het verkennen is om zoveel mogelijk bijzondere plekjes op te zoeken. En wees maar gerust. Hij vind ze ook dit jaar wel weer.

In de volgende Bijeen en op de website zal nadere informatie staan over het opgeven als passagier of als chauffeur. Wacht dus even tot dan om u op te geven.

 

paaskaarsOok dit jaar zijn er nieuwe Paaskaarsen de kerken binnengedragen. Op beide kaarsen staat het Christusmonogram: de eerste twee letters van het Griekse Christos. De X is in het Grieks de Chi en de P is de Rho, samen vormen zij de beginletters (CR) van het Griekse Christus: XPIΣTOΣ. Er zijn ook wel mensen die zeggen dat de C en de R staan voor Christus Rex, Latijn voor : Christus is Koning. Het is niet het symbool van de vredesorganisatie Pax Christi, dat is een duif.

De kaars in de Zionskerk heeft als symbool ‘nieuw leven’. In een blauwe cirkel is een witte vredesduif in combinatie met de aarde afgebeeld, verwijzend naar de ark van Noach en het uitzicht op nieuw leven.

In de Jacobikerk staat onder het kruis eveneens een vredesduif in een oranje geel medaillon in de kleuren van het logo van de PKN.

Op alle paaskaarsen staat een alfa en een omega, de eerste en de laatste letter van het Griekse alfabet: het teken dat Christus het begin en het einde is. (Openbaring 21:6). Onderop de kaars staat het jaartal: 2019.

 

Onderwerp:    Gesprekken met het oog op het doen van belijdenis
Leiding: ds. Lucas Tiesinga
Datum: Nader in overleg (individueel of in groepsverband
Aanmelden: Liefst voor 1 april 2019 maar kan ook het hele jaar door
Voor wie: Gehele gemeente - jongeren en ouderen


Inhoud:

belijdenisVoor wie eens verder in gesprek wil over de Bijbel en het alledaagse leven en wat het christelijk geloof voor hem of haar betekent kan zich bij mij melden. Afhankelijk van of er één of meerdere personen zijn (individueel of in groepsverband) of wat de leeftijd en wensen van de deelnemers zijn, kunnen we een aantal gesprekken voeren waarbij ook de mogelijkheid van het doen van belijdenis in de dienst van Pinksteren op zondag 9 juni aanwezig is. Dit is geen doel op zich maar kan wel een uitkomst zijn van de gesprekken.

Ik zie er naar uit om met je in gesprek te gaan. Voor nadere informatie en voor aanmelding kun je bij mij terecht. Voor jong en oud! Allen van harte welkom!

ds. Lucas Tiesinga

De jaarlijkse rommelmarkt zit er weer op. Voor de 37ste keer zijn er vele vrijwilligers bezig geweest om deze rommelmarkt weer tot een goed einde te brengen.
Op zaterdag 6 april stonden er 9 trekkers en ca. 20 boerenwagens klaar om het gehele dorp rond te gaan om de spullen op te halen, dit jaar gelukkig onder goed weer!!
Het uitzoeken en overladen vond evenals vorig jaar weer plaats op het erf van de boerderij van Vreugdenhil waarna de wagens naar de boerderij van fam. Van Os werden gereden voor stalling.
Vanaf woensdag 10 april was het een drukte van belang in en rond de Kandelaar. De trekkers reden af en aan om spullen op te halen zodat we konden beginnen met het sorteren en uitstallen.
Gelukkig telt ook hier: “Vele handen maken licht werk” en vrijdagmiddag was vrijwel alles gepiept. Evenals vorig jaar werd besloten om de kledingverkoop weer vanuit de kerk te houden, zodat we minder afhankelijk waren van het weer.
.
Op de dag van de rommelmarkt zelf, 13 april, was het vanaf 6 uur reeds een drukte van belang om alles op tijd klaar te krijgen. Het weer was vandaag koud en winderig met af en toe een sneeuwbui en dat bleef eigenlijk de hele dag zo .Daarna was er voor iedereen nog een kopje koffie en om 9.00 uur gingen we van start.

rommelmarkt 2019 a

Stille Zaterdag.
De bloemen die op Goede Vrijdag bij het kruis van het liturgisch bloemstuk gelegd waren, lagen in een mand bij de ingang van de Algemene begraafplaats aan de Heerdweg, op ons te wachten. In een kleine groep zijn we langs de graven gelopen van jonge mensen en op hoge leeftijd, van vaders, moeders, opa’s en oma’s, baby’s, kinderen. Allemaal met een eigen verhaal.

Van de mand met bloemen wordt regelmatig een neergelegd, de naam genoemd met de woorden:
”We gedenken en geloven dat je mag leven ook al ben je gestorven.
Want als wij delen in Jezus’ dood dan mogen we ook delen in zijn opstanding”.

Dit samenzijn hebben we staande in een kring afgesloten met het Onze Vader.

Dit was de 1e keer, dat er op deze manier vanuit de Protestantse gemeente, aan de Stille Zaterdag een diepere betekenis werd gegeven.

20190420 bloemen

 

Zondag 14 april was er weer jeugdkerk voor de jongeren van 12 tot 16 jaar.

Thema was deze zondag; “weggooien is zonde”. We lazen het scheppings verhaal uit de bijbel in gewone taal, en hebben gepraat over hoe wijzelf omgaan met de aarde en alles wat erop leeft. Ook hebben we gelezen hoe God graag wil hoe we met zijn schepping omgaan, dat we de opdracht hebben gekregen om hier goed voor te zorgen.

Joyce en Thomas hebben een t-shirt ( van de rommelmarkt) op gepimpt want weggooien is toch zonde. Jack en Antje hebben een poster ontworpen waarop je kan zien dat je een christelijke instelling bent die zich inzet voor een betere toekomst voor Gods schepping . ( zie foto’s)

Het was weer een mooie bijeenkomst. Graag zien we jullie op zondag 19 mei bij de jeugddienst!

Groetjes van de leiding; Martin en Anita

20190414 jeugdkerk2

Agenda

Zoeken

Taizé - Dagtekst

22 mei 2019

  • wo. 22 mei
    Maak de weg van de Heer gereed, maak recht zijn paden! (Mc 1:1-8)