Onderwerp:    Boekbespreking: "Woestijnvaders" van Mattias Rouw
Leiding: Marina v.d. Ploeg
Datum: 24 september2019
Aanvang: 19.45 uur
Locatie: Marina v.d. Ploeg, Ripperdadrift 65, Uithuizen
Voor wie: gehele gemeente, jongeren en ouderen
Opgave: vóór 18-09-2019 bij Marina v.d. Ploeg, tel 434561
of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

woestijnvaders boekbespreking 2018Woestijnvaders zijn monniken die in de eerste eeuwen na Christus de woestijn introkken op zoek naar geloofsontwikkeling en wijsheid. In de woestijn komen ze tot mooie inzichten. Wij hoeven niet de woestijn in om tot mooie inzichten te komen, wij mogen gewoon het boek lezen.

Ben je benieuwd naar hoe die mensen leefden?
Wil je ontdekken of hun inzichten ook ons nog iets zeggen?
Vind je het leuk om met anderen van gedachten te wisselen?

Dan nodig ik je van harte uit voor de eerste gespreksavond op dinsdagavond 24 september

Thema: Syncletia; goed doen is goed, het onzichtbare doen is beter.

In de hal van de Kandelaar liggen twee exemplaren van het boek, deze kunt u ter voorbereiding van de boekbespreking lenen. Wilt u zo vriendelijk zijn om uw naam en adres te noteren op de lijst die bij de boeken ligt, zodat we weten waar de boeken zijn.

 

Onderwerp:    Maaltijd voor Alleengaanden
Datum: woensdag 02 oktober 2019
Aanvang: 17.15 uur
Locatie: De Kandelaar
Kosten: € 5 p.p per maaltijd
Opgave: ca een week van tevoren bij: 
Nita Bolhuis tel. 412088 of Hermine Bos tel. 433512

vDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


samen etenEen maaltijd met andere alleengaanden – misschien iets voor u?

Het is al een traditie dat er op de eerste woensdag van september t/m april een maaltijd voor alleengaanden wordt aangeboden in de Kandelaar. Ook dit jaar bent u weer van harte welkom. Om 17.15 uur is de tafel gedekt en genieten we van een maaltijd die door vrijwilligers is bereid. We sluiten af met een kopje koffie en rond 18.30 uur keert iedereen weer huiswaarts.
Zelf koken is geen vereiste. Degenen die nog twijfelen kunnen natuurlijk ook eenmalig aanschuiven.

Iedereen is van harte welkom.

 

Onderwerp:    Kennismaken met Christelijke Meditatie
Leiding: ds. Lucas Tiesinga, Els Luurtsema, Greet Dijkhuis
Voor wie: Gehele gemeente - jongeren en ouderen
Hoe: Individueel en mogelijk georganiseerd
Aanmelden:  vóór 15 oktober 2019 bij één van de begeleiders

Meditatie2De meditatiebijeenkomsten van de Protestantse Gemeente Uithuizen gaan in 2019/20120 aan haar negende seizoen beginnen. Van de ongeveer 25 geïnteresseerde personen uit de gemeente zijn er enkele die af en toe eens komen of die met enige regelmaat komen of die elke keer aanwezig zijn. Daar is iedereen vrij in. Niks moet. Alles kan. Niemand is ergens toe verplicht. Je kunt komen wanneer je wilt. Ook als je eens vrijblijvend wilt komen kijken.

Belangrijk aan meditatie is dat het je geloofsleven innerlijk kan voeden. Je probeert dichter bij jezelf en bij God te komen door met aandacht een tekstgedeelte in alle rust en stilte in je op te nemen en te overwegen bij jezelf. De meditaties zijn in wezen één groot gebed waarbij je ook zelf in stil gebed je tot God kunt richten.

De bijeenkomsten worden om de beurt begeleid door Els Luurtsema en ds. Lucas Tiesinga. De opzet van de meditatiebijeenkomsten zijn ook vanaf dit seizoen beschikbaar voor individueel gebruik thuis en zijn te vinden op de website van de Protestantse Gemeente Uithuizen. Gemiddeld komen er per bijeenkomst in de Jacobikerk 8-12 personen.

Onderwerp:    Excursie Voedselbank Winsum
Datum: Zaterdag 28 september 2019
Locatie: Voedselbank Winsum

Aanvang:

14.30 uur vertrek vanaf parkeerplaats bij de Kandelaar
15:00 uur start lezing en rondleiding bij de voedselbank
Opgave: Voor maandag 23 september bij Nita Bolhuis
tel. 412088 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We worden om 15.00 uur ontvangen door dhr Roffel. Hij geeft een lezing over het werk van de voedselbank en daarna krijgen we een rondleiding.

Tijdens de kerst en paasdagen wordt er in onze gemeente voedsel verzameld voor de voedselbank. Geert en Janny de Groot zorgen er dan voor dat het bij de voedselbank komt. Ook zijn er in onze gemeente vrijwilligers die bv mensen naar de voedselbank rijden. Ook krijgt de voedselbank jaarlijks een vaste bijdrage van onze gemeente.

Het doel van de voedselbank is verlichting brengen in de situatie van mensen met onvoldoende middelen van bestaan door hen met de daad te laten merken dat ze niet worden vergeten. Het bieden van noodhulp voor bepaalde tijd in geval van (verborgen) armoede. 

Het beloofd een interessante excursie te worden.

voedselbank

 

Onderwerp:    Christelijke Meditatiebijeenkomsten in de Jacobikerk
Leiding: ds. Lucas Tiesinga en Els Luurtsema
Datum: Maandag 30 september 2019
Aanvang: 18.45 - 19.45 uur
Locatie: Jacobikerk
Voor wie: Gehele gemeente - jongeren en ouderen
Vorige bijeenkomst:    Klik hier voor de bijbeltekst
Handreiking: Klik hier voor de handreiking Thuis Mediteren

In aansluiting op de meditatiebijeenkomsten van afgelopen jaren (in het voorjaar van 2011 mee begonnen) worden de bijeenkomsten in het seizoen 2019-2020 binnen het programma van vorming en toerusting voortgezet. Ds. Lucas Tiesinga en Els Luurtsema, die ervaring hebben met meditatie in groepen, zullen deze tweewekelijkse bijeenkomsten op de maandagavond begeleiden. De bijeenkomsten zijn van 18.45 tot 19.45 uur. Matjes, stoelen en meditatiekrukjes zijn aanwezig. Vanaf 18.45 uur draait er muziek. Van 19.00 tot 19.30 wordt er gemediteerd. Aansluitend wordt er eveneens naar muziek geluisterd.

Meditatie2

Onderwerp:    Kennismakingsavond nieuw ingekomenen
Leiding: Greet Dijkhuis-Bazuin
Datum: 08 oktober 2019
Aanvang: 20.00 tot uiterlijk 22.00 uur
Locatie: De Kandelaar
Opgave: Voor 12 september bij Afie Nicolay tel. 433826 
v&Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


welkom14Een kennismakingsavond voor nieuwe gemeenteleden staat al enkele jaren op het programma. Want wij vinden het belangrijk dat u zich welkom weet binnen onze gemeente. En na elkaar eens de hand te hebben geschud ben je geen vreemden meer binnen de gemeente, maar ook in het dorp, in de winkel, op school, ...

We zullen deze avond verzamelen in de Zionskerk waar we, onder het genot van een kop koffie en thee, nader in gesprek kunnen. Want naast het wegwijs maken in onze gemeente, willen we graag van gedachten wisselen over de kerk, uw ervaringen en verwachtingen aangaande het gemeente zijn. U wordt vervolgens in de gelegenheid gesteld een kijkje te nemen in de Zionskerk. Daarna wandelen we naar de Jacobikerk. Want ook dit kerkgebouw, met zijn rijke historie en het beroemde Arp Schnitgerorgel, is zeker een bezoekje waard!
Mocht u een eerdere bijeenkomst gemist hebben, schuif gerust aan!

 

28 juli 2019 “Gezamenlijke dienst Uithuizen, Uithuizermeeden en Roodeschool”

Zondagochtend, half 10. Via een oortje vanaf mijn mobiel klinkt het orgelspel vanuit Roodeschool, dankzij kerkomroep.nl.
Ik fiets langs de Menkemaborg richting het maar. De lucht is blauw en ik voel de warme zon, hoor de zachte wind en het ruisend riet, een plons van een waterhoentje in het water en verder is het stil, heerlijk stil. Wat voelt dat fijn. Ik zit op een bankje.
De dominee begint zijn preek. “Wat beweegt ons. .. Wie is God willen wij weten. .. Wat kunnen we ontdekken. .. Ik zal er zijn zegt God. .. Zoals bv het zonnestelsel zon, maan, aarde de getijden regelen, zo samen verbonden, zo groots, zo zijn ook Vader, Zoon en Heilige Geest verbonden. .. Wij zijn schepsels om vrije keuze te maken. .. Je eigen als belangrijkst te vinden of ook voor de ander in willen staan. .. Via anderen met God verbonden zijn. Jezus leert de mensen bidden. .. Het gaat niet zonder de Geest. .. God in ons midden. .. Onze Vader. De Vader van ons allen. Dat is vertrouwen. .. Hij houdt van ons. .. Alles is van God en wij mogen ontvangen. .. Wij zijn de rentmeesters. .. Vanuit Gods liefde leven. .. Als wij hem zoeken zal er ruimte ontstaan, in ons zelf en bij anderen. .. Ruimte maken voor God dat vraagt om instemming.” ..

bankje meedstermaar

flyer volleybaltoernooi 2019

Subcategorieën

Agenda

Taizé - Dagtekst

  • za. 21 september - MATTEÜS
    Span u in om door de samenbindende kracht van de vrede de eenheid te bewaren die de Geest u geeft: één lichaam en één geest, zoals u één hoop hebt op grond van uw roeping. (Ef 4:1-6)