Collectedoel Kerk in actie: zomerzending

Vandaag collecteren we voor het werk van de Presbyteriaanse kerk in Rwanda. Rwanda is een klein maar dichtbevolkt land in Oost-Afrika met een zeer jonge bevolking. Het land is volop in ontwikkeling. De kerk helpt jongeren en arme gemeenteleden om meer inkomsten te krijgen. Jongeren leren een eigen bedrijf opzetten en worden ook getraind in allerlei leiderschapscursussen, die ze direct kunnen toepassen in hun kerk. Landbouwtrainingen en spaargroepen verbeteren het leven van veel mensen. De wat oudere generatie heeft nog veel last van de genocide die daar in 1994 plaatsvond. In de kerk leren daders en slachtoffers met elkaar praten. Zo is de Rwandese kerk een plek van hoop, hulp en verzoening. Samen zijn we de kerk in actie: in Nederland en in Rwanda. Door uw bijdrage aan deze collecte kan de Rwandese kerk jongeren, armen en getraumatiseerde mensen een steun in de rug geven.
Steun dit werk en maak uw bijdrage over op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. Kerk Rwanda of doneer online. Hartelijk dank!

Vakantiekaart 1

 

zionskerk01Zoals u in de zomereditie van BijEen hebt kunnen lezen zouden wij u per brief op de hoogte brengen van hoe we de Eredienst vanaf 12 juli gaan vormgeven met het oog op de Corona maatregelen.

Vanaf juli is het weer mogelijk om met een groter aantal mensen de kerkdienst te vieren. Wel blijft de 1,5 meter afstand regel en zult u bij binnenkomst worden gevraagd naar uw welbevinden.
Omdat we dus de 1,5 meter moeten aanhouden is het niet mogelijk om alle banken te gebruiken. Er zal om en om een bank beschikbaar zijn en per bank is een maximaal aantal zitplaatsen. Uiteraard mogen huisgenoten naast elkaar in één bank zitten.
Voor het bijwonen hoeft u zich NIET meer vooraf aan te melden.
Andere zaken die van belang zijn:
- de ingang is via de Hoofdstraat (Toren ingang)
- de garderobe is gesloten
- handen dienen bij binnenkomst te worden gedesinfecteerd
- houdt altijd 1,5 meter afstand tot uw mede-kerkgangers
- tot nader bericht zal er nog geen gemeentezang zijn.
- liedteksten worden niet geprojecteerd, wilt u meelezen, neem dan uw eigen Liedboek mee.

Tijdens de zomerperiode is er ook ‘Vakantie Kinderkring’ zie hiervoor ook BijEen of website.

Gedurende de zomerperiode zullen we gebruik blijven maken van de Zionskerk. Afhankelijk van de ontwikkelingen zal er na de zomer ook worden gekeken of de Jacobikerk weer gebruikt kan worden.

Bovenstaande zal niet gelden op zondag 26 juli. Dan zal er een onlinedienst zijn die wordt uitgezonden vanuit het Anker in Uithuizermeeden waarin Ds. Tiesinga zal voorgaan. Deze dienst kunt u volgen via:
www.kerkdienstgemist.nl en dan zoekt u de Protestantse Gemeente Uithuizermeeden op. We zullen ook proberen een link via onze eigen website te plaatsen zodat u deze dienst kunt volgen. Deze dienst zal met beeld worden uitgezonden.

Wij hopen u binnenkort weer te mogen begroeten bij de kerkdienst.

 

Voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis kwam de Jeugdkerk weer bij elkaar. Het was meteen ook de laatste bijeenkomst voor de zomervakantie. Daardoor waren we met een extra grote groep: alle leiding was er, met Margje als nieuwe leiding. Iris, Julia, Susan en Susanne kwamen kennismaken en Hilda ook.

Het thema was vriendschap. Met een quiz testten we hoe goed we elkaar kennen. We lazen over de vriendschap tussen David en Jonatan. Aan de hand van stellingen bespraken we wat vriendschap voor ons betekent. Je moet een vriend(in) kunnen vertrouwen, maar je hoeft niet alles van elkaar te weten. Wat doe je als je vriend verkeerde keuzes maakt? En kan iemand nog je vriend zijn als je hem nooit meer ziet? God wordt ook een vriend genoemd, terwijl je Hem niet ziet. God kan vrienden op je pad zetten, maar je moet dan nog wel zelf vrienden worden.
We schreven woorden over vriendschap op canvassen. Een ervan kreeg Henk Bakker mee naar huis als afscheidscadeau. Na heel veel jaren – hij weet zelf niet meer hoeveel – stopt hij helaas als leiding van Jeugdkerk. Henk, bedankt voor al je tijd en aandacht!

Jeugdkerk28juni2020

 

Afgelopen zaterdag 27 juni hadden we de afsluiting van het seizoen met de jeugd.
Na heel lang niks gedaan te hebben vanwege de maatregelen rondom het coronavirus kon de jeugd elkaar eindelijk weer in deze samenstelling zien.
Rond 10.45 uur verzamelden de tieners en leiders zich bij camping Maarlandhoeve van Koos en Greetje Beukema om vervolgens in een kano te stappen en het Boterdiep onveilig te maken. Het leek er nog op dat het weer roet in het eten zou gooien, maar dit bleek gelukkig niet het geval. Een verfrissend buitje was juist erg fijn.
Om 11.00 uur zat iedereen in een kano en rond 12.15 uur moest iedereen zich melden in de nieuwe haven van Uithuizen. Waar een patatje met snack en wat drinken genuttigd kon worden. Een enkeling deed dit zelfs in de kano. Daarna vertrokken we weer richting de steiger bij de camping en konden we allemaal terugkijken op een geslaagd uitje.

Klik hier voor de foto's

5c24e463 c975 46af bb85 d557fa3b96dc

 

Agenda

Taizé - Dagtekst

  • vr. 14 augustus
    De Heer zei tot zijn volk: Ik heb je misdaden als een wolk doen verdampen, je zonden als de ochtendnevel. Keer terug naar mij: ik zal je vrijkopen. (Js 44:21-23)