Op zaterdag 8 december wordt in “De Kandelaar” weer een gezellige Kerstmarkt gehouden. Op deze markt vindt u o.a. kerstkaarten, iconen(kaarten), heerlijke kniepertjes , sieraden, gebreide sjaals en andere leuke cadeau ideeën.
U bent er hartelijk welkom van 13.00-17.00 uur.

kerstmarkt

 

Onderwerp:    Christelijke Meditatiebijeenkomsten in de Jacobikerk
Leiding: ds. Lucas Tiesinga en Els Luurtsema
Datum: Maandag 19 november 2018
Aanvang: 18.45 - 19.45 uur
Locatie: Jacobikerk
Voor wie: Gehele gemeente - jongeren en ouderen

In aansluiting op de meditatiebijeenkomsten van afgelopen jaren (in het voorjaar van 2011 mee begonnen) worden de bijeenkomsten in het seizoen 2018-2019 binnen het programma van vorming en toerusting voortgezet. Ds. Lucas Tiesinga en Els Luurtsema, die ervaring hebben met meditatie in groepen, zullen deze tweewekelijkse bijeenkomsten op de maandagavond begeleiden. De bijeenkomsten zijn van 18.45 tot 19.45 uur. Matjes, stoelen en meditatiekrukjes zijn aanwezig. Vanaf 18.45 uur draait er muziek. Van 19.00 tot 19.30 wordt er gemediteerd. Aansluitend wordt er eveneens naar muziek geluisterd.

Meditatie2


Meditatie in de christelijke traditie kun je omschrijven als het in stilte komen tot een aandachtige luisterhouding naar jezelf, de ander en God. Om deze luisterhouding te bevorderen wordt ter voorbereiding op de meditatie aandacht besteed aan lichaamshouding en ademhaling. De eigenlijke meditatie bestaat uit lezing, overweging en gebed. Een Bijbeltekst of andere tekst wordt voorgedragen en enkele malen herhaald. In stilte wordt de tekst persoonlijk doordacht. Er is ruimte voor stil gebed. De meditatie wordt afgesloten met enkele bijpassende woorden, een gedicht en het luisteren naar muziek. Na de meditatie vervolgt ieder zijn of haar eigen weg. De mogelijkheid is altijd aanwezig om vragen en ervaringen te delen met ds. Lucas Tiesinga of de andere aanwezigen. Iedereen is welkom - jong en oud!
Graag tot ziens!

ds. Lucas Tiesinga

Sinds enige tijd kunt u de diensten vanuit zowel de Jacobikerk als de Zionskerk via internet beluisteren. U kunt die diensten rechtstreeks meebeleven of op een later tijdstip beluisteren via het tabblad "Kerkomroep.nl" bovenaan deze website (zie afbeelding). 

De gebruikers van de huidige kerkradio en de leden van onze gemeente, die in Hunsingoheerd wonen zullen allemaal thuis worden bezocht om te kijken of ze wat hulp nodig hebben bij de overgang of dat er bij hun mogelijk extra apparatuur moet worden geplaatst. Op het moment dat alles goed loopt, zullen we stoppen met kerkradio.

kerkomroep okt.2018

 

hongerdoekIn Bijeen mei/ juni stond een oproep van Janny Prins om voor de vastentijd in 2019 een hongerdoek te maken. Er zijn al een paar reacties binnen gekomen en enigen hiervan hebben samen met Janny Prins een opzet gemaakt voor het hongerdoek.
Het is de bedoeling dat het een doek wordt die over de avondmaalstafel komt te hangen. De zijkanten, voor-en achterkant bestaan uit blokken die gemaakt zijn door u. We nodigen u dan ook uit om met ons mee te doen. Als kinderkring, diaconie, breiclub, borduursters, kaartjesmakers, schilders enz.enz.
U krijgt een lap stof van 45 cm bij 45 cm. En daar mag u mee aan de gang: schilderen, borduren, breien, haken, wat u er ook van maken wilt en wat u maar leuk vindt om te doen. Het thema van deze hongerdoek is: Een mens te zijn op aarde. lied 538. In dit lied worden veel beelden gebruikt zoals water/woestijn/ engel/dieren/ woorden enz.
Wilt u meedoen of meer informatie hierover hebben, dan kunt u mailen naar:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Tel.432723 ( Janny de Groot.)

raad v kDe Raad van Kerken te Uithuizen organiseert in het tweede halfjaar van 2018 weer diverse activiteiten.
-Het Oecumenisch Avondgebed op de eerste vrijdag van de maand in de doopsgezinde kerk, aanvang 19.00 uur
Op vrijdag 5 oktober zal worden stilgestaan bij het 40-jarig bestaan van de Raad van Kerken te Uithuizen; na afloop drinken we gezamenlijk een kopje koffie of thee.
Op vrijdag 2 november vindt de viering van Allerzielen plaats; het Oecumenisch Avondgebed is daarom verschoven naar vrijdag 9 november; voorg: PKN
Op 7 december wordt het avondgebed verzorgd door de RK-parochie.
Het avondgebed in januari 2019 komt te vervallen.
-Diensten in Hunsingoheerd op de tweede maandag van de maand, aanvang 15.00 uur
8 oktober: Prot. Gem; 12 november: Geref. Kerk. Vrijgem; 10 dec: RK-parochie; 14 januari: Doopsgez. Gem.
-De viering op de Willibrordzondag, 4 november, wordt gehouden in de RK-kerk, aanvang 9.30 uur.
Nadere mededelingen hieromtrent volgen in t.z.t.
De Raad van Kerken nodigt u van harte uit tot deelname aan deze activiteiten.

Namens de Raad,
Willem de Boer

Per 1 september 2018 gaat het digitale leerhuis van Kerk & Israël Groningen Drenthe voor een doorstart. Na anderhalf jaar is onze nieuwe

gebruiksvriendelijke website zover dat er een doorstart gemaakt kan worden met het digitale leerhuis.

Met het DigiLeerhuis is het voor mensen, die om wat voor reden moeite hebben met het bezoeken van een avondvullende activiteit,
mogelijk om samen met andere geïnteresseerden te ‘lernen’ via internet. Het materiaal zal ook gebruikt kunnen worden door huiskamergespreksgroepen.
Niet elke groep heeft de middelen en mogelijkheid om een deskundige te laten komen.

Het voordeel van een gesprek via internet is dat afstand geen rol speelt. Je zou een gesprek over het onderwerp met vrienden en of familie wereldwijd kunnen voeren.

Elke 2 maanden komt er een nieuwe tekst op de site. Inhoudelijk zal het gaan over het Joodse gedachtengoed al of niet in relatie tot het christendom.
De individuele deelnemer of de groep kan hierop reageren. Aan het eind van de 2 maanden zal de inbrenger een reactie op het geheel geven.

Het leerhuis is op de website www.kerkenisraelnoord.nl te vinden.

Het was een hele mooie zomeravond voor de pelgrimswandeling van de Raad van Kerken. We begonnen in de katholieke kerk met een paar teksten over onderweg zijn. Het Bijbelverhaal over de uitzending van de twaalf discipelen werd gelezen. Mw. Valk gaf een korte uitleg. Toen gingen we op pad met een vraag over vertrouwen. Onderweg kregen we nog een vraag over duurzaamheid en over wie met ons meereist op onze levensweg. We sloten de wandeling af in de katholieke kerk met een lied en woorden van pelgrim Henricus. Daarna genoten we van koffie of thee met iets lekkers.

Fijn om zo met elkaar onderweg te zijn, naar elkaars verhalen te luisteren en te genieten van de fantastische natuur.

(met dank aan Cathelien Oosterhuis voor de foto's)

foto03

Elke zondag kunnen kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar naar de oppasdienst in de Kandelaar. We kunnen nog wel wat hulp gebruiken en daarom zijn we op zoek naar enthousiaste ouders of jongeren die het leuk vinden om gedurende de eredienst op de kinderen te passen. Je zal dan gemiddeld één keer in de zes weken ingeroosterd zijn.

Ben je 15 jaar of ouder en lijkt het je leuk om op te passen of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Marijke van der Molen.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 06 83994964

Namens de oppasdienst,
Marijke van der Molen

oppas02

 

Agenda

Zoeken

Taizé - Dagtekst

20 november 2018

  • di. 20 november
    Jezus zag bij het tolhuis een man zitten die Matteüs heette, en hij zei tegen hem: “Volg mij.” Hij stond op en volgde hem. (Mt 9:9-13)