Onderwerp:    Christelijke Meditatiebijeenkomsten in de Jacobikerk
Leiding: ds. Lucas Tiesinga en Els Luurtsema
Datum: Maandag 26 oktober 2020
Aanvang: 18.45 - 19.45 uur
Locatie: Jacobikerk
Voor wie: Gehele gemeente - jongeren en ouderen
Vorige bijeenkomst:    Klik hier voor de bijbeltekst
Handreiking: Klik hier voor de handreiking Thuis Mediteren


In aansluiting op de meditatiebijeenkomsten van afgelopen jaren (gestart in voorjaar 2011) worden de bijeenkomsten in het kerkelijk seizoen 2020-2021 voortgezet. Ds. Lucas Tiesinga en Els Luurtsema, die ervaring hebben met meditatie in groepen, zullen deze tweewekelijkse bijeenkomsten op de maandagavond begeleiden. De bijeenkomsten zijn van 18.45 tot 19.45 uur. Matjes, stoelen en meditatiekrukjes zijn aanwezig. Vanaf 18.45 uur draait er muziek. Van 19.00 tot 19.30 wordt er gemediteerd. Aansluitend wordt er eveneens naar muziek geluisterd. Om mogelijke besmetting te voorkomen worden de coronamaatregelen in acht genomen: desinfectie van handen en materialen en rekeninghouden met 1,5 meter afstand.

Meditatie2

Zoals u allen zult hebben meegekregen zijn de regels rond kerkdienst afgelopen maandag aangescherpt en mogen we helaas maar meer 30 personen ontvangen. Meezingen hadden we afgelopen zondag al weer moeten staken. 

logo kerkomroepHet is voor ons niet mogelijk om voor aanstaande zondag 11 oktober al een reserveringssysteem te hebben. Wij verzoeken u daarom, als u de mogelijkheid hebt om de dienst online te volgen dit in elk geval komende zondag te doen. Hierdoor bieden we mensen die niet online kunnen meeluisteren de mogelijkheid om in elk geval wel de dienst bij te wonen. Mochten we over de 30 personen heengaan dan zullen we vragen of er mensen zijn die eventueel een gast willen ontvangen zodat deze bij u de dienst kan meeluisteren. Wilt u deze mogelijkheid alvast aanbieden dan kunt u dit doen door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor de zondagen na 11 oktober zullen we weer het reserveringssysteem gaan hanteren zoals we dat in het begin van de zomer ook hebben gebruikt. Dit houdt in dat:
U meldt u maandag of dinsdag voorafgaande aan de zondagdienst die uw wilt bijwonen aan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of telefonisch tussen 18.00 en 20.00 uur bij Jacob Jan Kooi of Marina v.d. Ploeg. U ontvangt dan vrijdags voorafgaande aan de dienst een bericht van ons of u de dienst kunt bijwonen. 

Het is nu nog niet duidelijk hoelang deze richtlijnen zullen blijven gelden en derhalve zal deze wijze, totdat we nieuwe richtlijnen hebben, gelden. 

Namens de kerkenraad,
Jacob Jan Kooi

 

07 10 2020Het is fijn een goed antwoord te geven.
Wat heerlijk is het juiste Woord op de juiste tijd.
Spreuken 15:23.

7 September zijn we alweer begonnen met JOP.
JOP crea en JOP catechese.
Het was een gezellige avond met een overvloed aan leuke verhalen en heerlijke lekkernijen, een soort high-tea, maar dan na het avondeten.
We hebben met elkaar gepraat over wat we het komende seizoen gaan doen en we hebben het met de aanwezige kinderen erover gehad hoe we de avonden gaan invullen.
Wat de kinderen willen, ideeën genoeg.
Bij JOP crea gaan we knutselen, creatief bezig zijn, op allerlei manieren rondom een bepaald onderwerp of je eigen ideeën, samen.
JOP crea word gegeven door Martine Koenz.
Bij JOP catechese mogen alle vragen gesteld worden daarbij hebben we ook een onderwerp.
Het mag gaan over geloof, de Bijbel of de kerk.
We kunnen het hebben over dagelijkse zaken, iets wat je hebt meegemaakt of gaat doen.
JOP catechese word gegeven door Edwin Sietsema.
We maken er een leuk en leerzaam JOP seizoen van met elkaar.
Alle kinderen van groep 7 en 8 zijn welkom en je mag vrienden en vriendinnen meenemen.
We gaan voor een zorgeloos jaar.
Groetjes Martine Koenz en Edwin Sietsema.

Oproep aan de ouders, verzorgers van de kinderen en leraren van de school en overige geïnteresseerden in onze (dorps)kerk.
Kerk-werk, JOP crea/catechese en nog zoveel meer kerkelijke activiteiten voor jong en oud worden met veel plezier en enthousiasme voorbereid en uitgevoerd.

2020 10 05 JOP1

Maandag 5 oktober kwam JOP crea bij elkaar.
Het ging over ‘geloven, in je eigen stijl’. In september hadden we al ontdekt dat iedereen een ander favoriet Bijbelverhaal heeft. Deze avond lazen we daarvan het verhaal van Daniël in de leeuwenkuil.
Ook hadden we het over de ark van Noach. 

Casper, Jivana, Julia en Rieks knutselden dieren van wc-rolletjes. Casper maakte de leeuw. Die was best lastig om te maken!
Het was een heel leuke knutselavond.

2020 10 05 JOP2

 

 

 

geen kerkzangAls Protestantse gemeente Uithuizen hebben wij de afspraak gemaakt dat wij de richtlijnen van de PKN opvolgen. Dit houdt dus in dat we vanaf aanstaande zondag voorlopig niet meer zingen in de dienst.. De liederen zullen vanaf de beamer te beluisteren zijn.

 

 

 

Agenda

Taizé - Dagtekst

  • do. 22 oktober
    De Heer heeft mij gezonden om allen die treuren te troosten, om hun feestkledij te schenken in plaats van verslagenheid. (Js 61:1-4)