EEN GOED VERHAAL

Dat is komende zomer het thema van de VAKANTIEKRING

Vakantiekring is voor alle kids t/m groep 8 van de basisschool en wordt gehouden op de vakantiezondagen van 14 juli t/m 25 augustus, de 28e juli hebben we vrij.

Je bent vanaf 9.20 uur t/m einde kerktijd van harte welkom boven in de jeugdruimte. Er komen allerlei onderwerpen en Bijbelverhalen voorbij en we hebben natuurlijk een superleuke verwerking. Verder gaan we vertellen, verhalen, knutselen, spelletjes doen, film kijken, buiten verblijven etc. En natuurlijk hoort hier wat lekkers bij. 

We organiseren dit zodat (jonge) ouders ook tijdens de vakantiezondagen de mogelijkheid hebben om naar de kerk te komen. En natuurlijk zijn de logerende kleinkinderen van opa’s en oma’s ook van harte welkom. 

Dus, van harte welkom op de vakantiekring enne... vergeet niet je ouders mee te nemen naar de kerk !!

Vakantiekring 2019

 

 

Pelgrimswandeling Raad van Kerken 

jacobsmonumentDe jaarlijkse pelgrimswandeling organiseren we dit jaar samen met het Nederlands Genootschap Sint Jacob, afd. Groningen-Drenthe. Dit is een vereniging voor mensen die een band hebben met de bedevaartsplaats Santiago de Compostela.
De wandeling vindt plaats op donderdag 25 juli, de naamdag van de apostel Jacobus. Men kan kiezen uit een 5 kilometer route (ca 1 uur) of een 10 km route. De start is om 14.30 uur in de RK-Kerk. Hier zal pastor Wubbels ons welkom heten. Daarna lopen we naar Oldenzijl.
In het dorpshuis is er een pauze van ruim een half uur. Daar zal de heer Theo Remkes van het Genootschap iets vertellen over de H.Jacobus. De deelnemers aan de 5 kilometer worden met auto’s teruggebracht naar de RK-Kerk, waar de koffie klaar staat. De deelnemers aan de tien kilometer vervolgen de route en lopen weer naar Uithuizen. Om 17.45 uur sluiten we af in de kerk.
Daarna is er nog de mogelijkheid om deel te nemen aan een maaltijd in het Vincentiusgebouw. Deze begint om 18.00 uur. Kosten € 12,00. Voor de wandeling zelf hoeft u zich niet op te geven, maar als u aan de maaltijd wilt deelnemen dient u zich op te geven vóór 20 juli bij ondergetekende.

namens de Raad van Kerken
Hermine Bos (tel. 433512) e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onderwerp:    Koffieochtend
Datum: donderdag 1 augustus 2019
Aanvang: 10.00-12.00 uur
Locatie: De Kandelaar

In de maanden mei, juni, juli en augustus worden er op de eerste donderdag van de maand een koffieochtend georganiseerd.
Zo kunnen we elkaar weer ontmoeten en bijpraten onder het genot van een kopje koffie. Het is een informeel samenzijn; dus zo binnen wippen kan natuurlijk ook.

Van harte welkom.

koffie

 

Startzondag 15 september 2019

De vakantie moet nog beginnen en dan al weer aan de startzondag denken! Toch willen we u en jou alvast een beetje in de stemming brengen! 

Het thema is dit jaar: ‘een goed verhaal’

people talking vectorIn de kerk leven en werken we vanuit het goede verhaal dat ons in de Bijbel wordt verteld. Gods Woord in mensentaal, voor velen een bron van troost, bemoediging en inspiratie. Bijbelse verhalen nodigen je uit om deze te vertalen naar je eigen leven. Daarmee wordt het goede verhaal van God en mensen een spiegel voor ons dagelijkse leven. In de kerkdienst maar ook in gespreksgroepen, tijdens catechisatie, bezoekwerk en op allerlei andere plekken zijn we bezig met dat goede verhaal. Een goed verhaal laat je namelijk niet koud maar brengt je in beweging. Een goed verhaal houd je niet voor jezelf maar deel je met anderen.

Wat is voor u of voor jou een ‘goed’ verhaal in de Bijbel? Welk verhaal vind je mooi, raakt je, of heeft je in beweging gebracht, welk verhaal gaat altijd met je mee, of wanneer zeg je wel eens ik voel me net....
Als we elkaar in de zomermaanden ontmoeten is er wellicht ruimte om hierover eens met elkaar in gesprek te gaan! 

Met een groet namens de startcommissie, Janny Prins

 

Een paar weken geleden was er een abrupt einde van de Protestantse kerkbode, uitgegeven via Uitgeverij Luinstra. Deze week een mooi (Pinksterfeest) bericht gekregen en dit luidt als volgt;
“Na aankondiging van de gedwongen stopzetting van de kerkbode zijn wij (voorheen uitg.Luinstra) via een aantal leden in contact gekomen met: ‘Dekker Creatieve Media & Druk’ te Leeuwarden. Samen hebben we de afgelopen week alles op alles gezet om de Protestantse Kerkbode tóch voort te kunnen zetten.

Wij zijn heel trots en ontzettend blij dat dit gelukt is....! Wij hebben er alle vertrouwen in dat – samen met de nieuwe uitgever – de Protestantse Kerkbode een hele mooie toekomst krijgt en dat u, de lezers van de Kerkbode, een geweldig blad blijft ontvangen.

protestantse kerkbode

roosDe koffieochtend op 6 juni vloog voorbij. Alles stond in het teken van de roos: liederen, gedichten en we maakten een prachtig klein boeketje met rozen voor op de tafel.
We luisterden en zongen mee met een lied dat Herman Verbeek heeft geschreven naar aanleiding van een krantenbericht over vandalen die in een nacht in het centrum van Groningen een rozenperk hadden vernield.
De rozen in de tuin in de stad worden het symbool voor de mensen die er wonen. En de stad is wel de hele wereld. En wie de rozen afsnijdt, snijdt de mensen in hun ziel, snijdt ze af van elkaar, snijdt ze af van de aarde. Dan is er troostherstel nodig. En een tuinman die de gewonde rozen verbindt en de wonden weer geneest. Maar ook: de rozen met elkaar verbindt tot een veelkleurige bos bloemen. En ook: de rozen weer verbindt met de tuin, de aarde, de stad. Wie die tuinman is? Misschien de tuinman van wie verhaald wordt hoe hij voor de mens een tuin aanlegde in Eden. Misschien de man van wie Maria Magdalena dacht dat hij de tuinman was. Maar het lied gaat verder: misschien moet ik het wel zijn – en jij met mij. Ieder met zijn eigen gaven om daarmee allen van dienst te zijn. We moeten niet voortdurend naar de hemel opzien en het daar van verwachten. We kunnen ons op die manier niet van onze verantwoordelijkheid ontdoen. Als wij van de aarde een woestijn maken, door onze hebzucht, dan komt er geen god om de tuin weer in orde te maken. Wij zijn dan mislukt." (Interview met Herman Verbeek in Dagblad van het Noorden 19-3-2006)

Kloosterweekend 2019 onze Lieve Vrouwe Abdij Oosterhout bij de zusters Benedictinessen

Klik hier voor de foto's (met dank aan Bouwe Luurtsema)

Van vrijdag 24 mei tot en met 26 mei is een delegatie van onze kerk in het klooster Onze Lieve Vrouwe Abdij te Oosterhout geweest. Onze groep, onder leiding van Lucas Tiesinga bestond uit 7 personen. We werden door een gastvrouw ’s middags ontvangen. Ze heeft ons uitgelegd hoe het een en ander in dit klooster geregeld is. Onder andere het gebruik van de zangbundels, psalmboek en hoe het lees – en liedrooster gebruikt kan worden in de getijden gebeden. Er zijn een zestal vieringen op een dag, de eerste is de Vigilie nachtwake om 6.00 uur, waarin wordt gevierd dat de dag ontwaakt. Dan om 7.30 uur gevolgd door de Lauden met het ochtend gebed. Daarna wordt het ontbijt genuttigd. Elke dag is er om 9.30 uur de Eucharistieviering, waar we ook allen mochten deelnemen. Om 12.15 uur wordt het diner opgediend. Om 14.00 gevolgd door de middagdienst. Om 17.00 uur is de vesper voor het avondgebed, om 18.00 uur konden we het souper (broodmaaltijd) gebruiken. Om 20.15 uur volgt de completen, een viering waarin de zusters de dag terug gegeven wordt aan God. Tussen door konden we in een gedeelte van de grote tuin wandelen.

42 kloostertuin

IBAN

De Stichting Kerkelijk Geldbeheer (SKG) waar onze bankrekeningnummers zijn ondergebracht, is per 1 november 2018 gebruik gaan maken van de systemen van de Rabobank. Voor onze kerk betekent dit dat de IBANrekeningnummers zijn gewijzigd. 

Kerkbalans:
Uw bijdragen in het kader van de actie Kerkbalans, ook wel genoemd Vaste vrijwillige bijdrage of Kerkelijke bijdrage maakt u voortaan over op
IBANrekening: NL08 RABO 0373 7302 41
Wanneer u gebruik maakt van een doorlopende automatische afschrijving dient u ook zelf het IBANrekeningnummer aan te passen. In verband met privacy kan de kerk dat niet voor u doen.

Collectebonnen:
Voor het bestellen van collectebonnen (s.v.p. aantal en waarde van de gewenste bonnen vermelden) maakt u uitsluitend gebruik van
IBANrekening: NL52 RABO 0363 6141 92.
Dit IBANrekeningnummer is ongewijzigd.

Overige betalingen:
Voor alle overige betalingen (bijv.: Solidariteitskas, BijEen, Eindejaarscollecte, giften etc.) maakt u in het vervolg gebruik van
IBANrekening: NL52 RABO 0373 7302 25

Subcategorieën

Agenda

Taizé - Dagtekst

  • di. 23 juli
    De Heer zegt tot zijn volk: Ik weet nog hoe je me liefhad in je jeugd, hoe je van me hield en me volgde door de woestijn. (Jr 2:1-13)