logo kerkcafeIedere laatste vrijdag van de maand, om 20.00 uur, is er Kerkcafé

Al heel wat jaren ondertussen komt een klein groepje, in de leeftijd van ca. 20 – 50 jaar, samen in de jeugdruimte boven De Kandelaar.

Het is leuk om leeftijdsgenoten te ontmoeten en zaken te bespreken die je bezighouden. De ene keer gaat dit over het geloof of het kerk-zijn, maar ook alledaagse, maatschappelijke onderwerpen komen ten tafel. Het zijn gezellige, ongedwongen avonden, waar je zo kunt aanschuiven.

Iedere bijeenkomst staat los van een andere. Soms voorbereid door iemand uit de groep zelf, of aan de hand van een film of een spel. Een andere keer wordt er iemand uitgenodigd om een avond te leiden en te spreken over een actueel onderwerp.

 

Dus wanneer jij ...
... graag discussieert
... liever luistert
... je interesseert voor maatschappelijke en actuele onderwerpen
... juist wel of niet bezig bent met geloofszaken
... het leuk vindt om leeftijdsgenoten te ontmoeten

... kom dan ook naar KERKCAFE!

Meer info? Margje Bouwman, tel. 433252
of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Diaconaal werk door kerken - Moldavië

Het Moldovan Christian Aid (MCA) is een platform opgezet vanuit verschillende kerken in Moldavië. Ze bieden hulp aan ouderen, kinderen en slachtoffers van mensenhandel.

Kerk in Actie drong er in 2002 bij de Wereldraad van Kerken aan om de kerken in Moldavië te helpen bij het opzetten en uitbreiden van hun diaconale werk. De kerken hadden in de voormalige Sovjet staat Moldavië decennialang geen diaconaal werk kunnen doen en moesten hun structuren weer opbouwen. De kerken bundelden hun krachten en bieden nu hulp aan met name ouderen, kinderen en slachtoffers van mensenhandel.

MCA begeleidt en traint kader en vrijwilligers van de (plaatselijke) kerken, zodat zij beter toegerust zijn om hun sociaal-diaconale werk op te bouwen en uit te voeren. Jongeren zijn hier actief bij betrokken en ontdekken op deze manier ook hun eigen mogelijkheden.

Moldavië is een klein Oost Europees land. Het grenst in het noorden, oosten en zuiden aan de Oekraïne en in het westen aan Roemenië en is qua oppervlakte iets groter dan België. De hoofdstad van Moldavië is Chisinau.

Moldavië is in 1991 onafhankelijk geworden van de Sovjet-Unie en heeft ruim 4 miljoen inwoners. Het is het armste land van Europa. Er zijn geen delfstoffen en er is bijna geen industrie. Er is landbouw en wat groente- en fruitteelt. Wijn is het voornaamste landbouwproduct.

Onderwerp:    Christelijke Meditatiebijeenkomsten in de Jacobikerk
Leiding: ds. Lucas Tiesinga en Els Luurtsema
Datum: Maandag 24 september 2018
Aanvang: 18.45 - 19.45 uur
Locatie: Jacobikerk
Voor wie: Gehele gemeente - jongeren en ouderen

In aansluiting op de meditatiebijeenkomsten van afgelopen jaren (in het voorjaar van 2011 mee begonnen) worden de bijeenkomsten in het seizoen 2018-2019 binnen het programma van vorming en toerusting voortgezet. Ds. Lucas Tiesinga en Els Luurtsema, die ervaring hebben met meditatie in groepen, zullen deze tweewekelijkse bijeenkomsten op de maandagavond begeleiden. De bijeenkomsten zijn van 18.45 tot 19.45 uur. Matjes, stoelen en meditatiekrukjes zijn aanwezig. Vanaf 18.45 uur draait er muziek. Van 19.00 tot 19.30 wordt er gemediteerd. Aansluitend wordt er eveneens naar muziek geluisterd.

Meditatie2


Meditatie in de christelijke traditie kun je omschrijven als het in stilte komen tot een aandachtige luisterhouding naar jezelf, de ander en God. Om deze luisterhouding te bevorderen wordt ter voorbereiding op de meditatie aandacht besteed aan lichaamshouding en ademhaling. De eigenlijke meditatie bestaat uit lezing, overweging en gebed. Een Bijbeltekst of andere tekst wordt voorgedragen en enkele malen herhaald. In stilte wordt de tekst persoonlijk doordacht. Er is ruimte voor stil gebed. De meditatie wordt afgesloten met enkele bijpassende woorden, een gedicht en het luisteren naar muziek. Na de meditatie vervolgt ieder zijn of haar eigen weg. De mogelijkheid is altijd aanwezig om vragen en ervaringen te delen met ds. Lucas Tiesinga of de andere aanwezigen. Iedereen is welkom - jong en oud!
Graag tot ziens!

ds. Lucas Tiesinga

Onderwerp:    Maaltijd voor Alleengaanden
Datum: woensdag 3 oktober 2018
Aanvang: 17.15 uur
Locatie: De Kandelaar
Kosten: € 5 p.p per maaltijd
Opgave: ca een week van tevoren bij: 
Nita Bolhuis tel. 412088 of Hermine Bos tel. 433512

vDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


samen etenEen maaltijd met andere alleengaanden – misschien iets voor u?

Het is al een traditie dat er op de eerste woensdag van september t/m april een maaltijd voor alleengaanden wordt aangeboden in de Kandelaar. Ook dit jaar bent u weer van harte welkom. Om 17.15 uur is de tafel gedekt en genieten we van een maaltijd die door vrijwilligers is bereid. We sluiten af met een kopje koffie en rond 18.30 uur keert iedereen weer huiswaarts.
Zelf koken is geen vereiste. Iedereen is van harte welkom!
Degenen die nog twijfelen kunnen natuurlijk ook eenmalig aanschuiven.

Iedereen is van harte welkom.

 

poster cmvdebazuin 06 10 2018

2018 10 07 Jeugddienst Uithuizermeeden

hongerdoekIn Bijeen mei/ juni stond een oproep van Janny Prins om voor de vastentijd in 2019 een hongerdoek te maken. Er zijn al een paar reacties binnen gekomen en enigen hiervan hebben samen met Janny Prins een opzet gemaakt voor het hongerdoek.
Het is de bedoeling dat het een doek wordt die over de avondmaalstafel komt te hangen. De zijkanten, voor-en achterkant bestaan uit blokken die gemaakt zijn door u. We nodigen u dan ook uit om met ons mee te doen. Als kinderkring, diaconie, breiclub, borduursters, kaartjesmakers, schilders enz.enz.
U krijgt een lap stof van 45 cm bij 45 cm. En daar mag u mee aan de gang: schilderen, borduren, breien, haken, wat u er ook van maken wilt en wat u maar leuk vindt om te doen. Het thema van deze hongerdoek is: Een mens te zijn op aarde. lied 538. In dit lied worden veel beelden gebruikt zoals water/woestijn/ engel/dieren/ woorden enz.
Wilt u meedoen of meer informatie hierover hebben, dan kunt u mailen naar:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Tel.432723 ( Janny de Groot.)

together2Hallo Gemeenteleden! 

Het is weer tijd voor het jaarlijkse volleybal toernooi, georganiseerd door diverse kerken uit Uithuizen, Uithuizermeeden en Roodeschool. Dit jaar wordt het voor de vijfde keer georganiseerd! 

Dit toernooi zal gehouden worden op zaterdagavond 3 November in de Scherphornhal te Uithuizermeeden! De zaal zal om 18.15 uur open zijn en om 18:45 uur start het toernooi. 

Hoe kan ik meedoen? 

Stel je eigen team samen en mail dan je teamnaam, een contactpersoon, teamleden en hun leeftijd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Opgave kan vanaf 16 september. Deelnemen kan vanaf 12 jaar. Wij vragen 20 euro inschrijfgeld per team dit komt ten goede voor het onderstaande goede doel. Doe dit voor 14 oktober, want dan sluit de inschrijving. Na de sluiting van de inschrijvingen ontvangt de contactpersoon van het team een draaiboek van ons. We zijn ook op zoek naar scheidsrechters. Dus heeft u verstand van de volleybalregels en wilt u een paar wedstrijden fluiten, meldt u zich dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Zoeken

Taizé - Dagtekst

  • za. 22 september
    Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. (Fil 4:4-7)