welkom10 juni wordt door de protestantse gemeenten in Uithuizen, Uithuizermeeden en Roodeschool een gezamenlijke dienst georganiseerd. Deze ochtenddienst zal gehouden worden in een schuur van de familie Klijn aan de Hefswalsterweg in Uithuizermeeden.
De commissie, gevormd uit de drie kerken, is druk bezig met de voorbereiding en zal op een later tijdstip meer informatie geven en wellicht een oproep doen voor hand en span diensten.
Wel nu alvast een oproep aan muzikanten: de liederen in de dienst zullen worden begeleid door het combo uit Uithuizen. Er wordt aanvulling/versterking (instrument maakt niet uit) gezocht voor de dienst op 10 juni. Je kunt je opgeven bij Piet Geert Nicolay: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

gezocht groen 735x400Beste gemeenteleden,

Vanuit de Diaconie uit Winsum kregen wij het volgende verzoek:

Als diaconie helpen wij de voedselbank op de vrijdagmiddag bij het vervoer van mensen die om verschillende redenen niet in staat zijn hun voedselpakket op te halen bij de voedselbank. Gemiddeld zijn dat 1 a 2 personen per week. Wij hebben een rooster opgesteld met 4 personen die 1x per maand rijden.
Omdat verhoudingsgewijs veel cliënten van de voedselbank in Uithuizen en Uithuizermeeden wonen, vragen wij of er in jullie gemeente misschien mensen zijn die hier tijd voor willen vrij maken.

Ons idee was om het gebied op te delen in 2 gebieden zodat er minder gereden hoeft te worden en de tijdinvestering gering blijft. Nu ongeveer 2 a 3 uur per week.
De bedoeling is om de diaconie van Uithuizermeeden ook te benaderen zodat we een mooie verdeling krijgen over het gebied.

Wilt u hieraan ook meewerken, dan kunt u contact opnemen met G. Folkers (0649803765 of 0595432382).

Namens de Diaconie,
G. Folkers

V&T

feest van de geestWat is dat, hoor ik u denken. Dat is een twee jaarlijks, landelijk initiatief vanuit de kerken in Nederland.

De motivatie: “Ontmoeting tussen beeldende kunst, Pinksteren en de architectuur van kerkgebouwen".
Kunstenaars exposeren nieuw gemaakte kunst, laten zich inspireren door architectuur van kerkgebouwen en het Pinksterfeest.
Het landelijk thema voor 2018
LEVENSADEM

Ds. Gonny de Boer, Anloo ( voorheen Warffum), heeft een inleiding gehouden voor de deelnemende kunstenaars, voorgangers en contactpersonen voor de kerken.
“vanuit het scheppingsverhaal zien we God als Opperpottenbakker, die het beeld van de mens in Zijn gedachten had, de macht om dat beeld tot leven te wekken.
Ten 2e ,blies God Zijn eigen levensadem in de mens. Dus: de levensadem is het leven en de kracht van God aan de mens gegeven om hem te bezielen.”
Adem in de neus geblazen, niet als het begin, maar als beginsel van alle leven. Zoiets gewoons als ademhalen, steeds maar weer. Ademhalen, niet alleen iets ‘halen’, maar halen waaruit je leeft. ( Probeer maar eens: recht op uw stoel gaan zitten met de voeten op de grond. Adem gewoon in, adem gewoon uit. Voel de ademhaling gaan.... in: ontvangen ....
uit :geven....., steeds maar weer.) Liedboek 657: Zolang wij ademhalen, schept Gij in ons de kracht”, Sytze de Vries.

U heeft gelezen: een landelijk initiatief. Wie doen er mee. Groningen- N-Drenthe; Drenthe- midden, zuid oost en zuid west: Overijssel; Utrechtse Heuvelrug; Haarlem e.o. ’t Groene hart ( Zuid Holland). Elke 2 jaar wordt deze kring groter, dit jaar doet noord Groningen voor het eerst mee in de volgende plaatsen: Appingedam, Den Andel, Winsum, Ten Boer, Thesinge en ook Uithuizen.

De cluster commissie heeft gekozen in Uithuizen voor de Jacobikerk en de beeldend kunstenaars mochten ook hun meest aansprekende kerkgebouw aangeven. Zo gaat Ina Fekken uit Warfhuizen een nieuw werk maken voor de Jacobikerk.
De deelnemende kerken zijn open op Hemelvaartsdag, 10 mei, zaterdag 12 mei, zondag 13 mei, zaterdag 19 mei, 1e en 2e Pinksterdag. Steeds van 13 – 17 uur.
We doen nu al vast een oproep aan iedereen: Wie vindt het leuk om gastvrouw/ gastheer te zijn op één van deze dagdelen.?

Van het Feest van de Geest, zoals hierboven staat, houden we u op de hoogte via Bijeen en Provinciale Kerkbode.

Contactpersoon voor onze Prot. Gemeente,
Greet Dijkhuis, Havendwarsweg 5. Tel. 432 606: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onderwerp:    "Deel Je Leven" 
Aan de hand van inspirerende teksten
Leiding: ds. Lucas Tiesinga
Datum: Maandag 05 maart 2018
Aanvang: 20.00 - 22.00 uur
Locatie: De Kandelaar
Voor wie: Gehele gemeente - jongeren en ouderen

Inhoud:

Op basis van positieve ervaringen is voor 5 maart 2018 een extra avond ingepland voor een bijeenkomst ‘Deel je leven - aan de hand van inspirerende teksten’. Veel mensen zijn opgegroeid met het gedachtegoed van de joods-christelijke traditie. Sommigen van hen ervaren in hun leven intensief de aanwezigheid of afwezigheid van God. En een aantal daarvan hebben hun levenservaringen opgeschreven. Op deze avond willen we aan de hand van een inspirerende tekst in alle vrijheid en openheid met elkaar in gesprek gaan. Dat kan een Bijbeltekst zijn maar ook een andere inspirerende tekst van iemand die schrijft over zijn of haar ervaring met God. De avonden van ‘Deel je leven’ in afgelopen jaren hebben geleerd dat het erg verrijkend is om je ervaringen te delen aan de hand van inspirerende teksten.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u bij mij terecht. Allen van harte welkom!

ds. Lucas Tiesinga

deel je leven

 

logo kerkcafeVoor jongeren en jeugdigen in de leeftijd van ca. 20 tot 50 jaar is er, net als voorgaande jaren, Kerkcafé. Op de laatste vrijdag van de maand, vanaf 20.00u, komen we samen in de jeugdruimte boven De Kandelaar.

Heb jij ook zin om met leeftijdsgenoten van gedachten te wisselen over het geloof en hoe je daar nu wel of niet mee bezig bent in je dagelijkse leven? Maar ook om gedachten uit te wisselen over eigentijdse, maatschappelijke onderwerpen? Of vind je het gewoon leuk om met elkaar een gezellige en ongedwongen avond te hebben? Kom dan eens langs op één van de kerkcafé-avonden.

Kerk in Actie Met je kinderen op de vluchtKerk in actie met je kinderen op de vlucht

Meer dan vier miljoen Syriërs zijnhun land ontvlucht. Onder hen bevinden zich veel moeders met kinderen.Uitgeput zijn ze neergestreken in de Bekaa-vallei in Oost-Libanon. Vooral moeders en kinderen zijn kwetsbaar en lopen grote gezondheidsrisico’s. Onder heel moeilijke omstandigheden proberen moeders hun kinderen liefdevol te verzorgen en te beschermen. Partnerorganisatie IOCC (International Orthodox Christian Charities) ondersteunt gevluchte moeders met verloskundige zorg, voorlichting over borstvoeding, bijvoeding voor ondervoede kinderen en gezondheidsvoorlichting. De bevlogen medewerkers van IOCC redden zo niet alleen kinderlevens, maar ze helpen bovendien moeders om in alle onzekerheid hun kinderen toch de juiste zorg te bieden.
Met deze collecte steunt u het noodhulpprojecten van Kerk in Actie zoals het werk van IOCC in Libanon. Van harte aanbevolen!

Nieuwjaarsrolletjes

Henk Bakken en Sieb Steiginga maken de rolletjes klaar die prima smaakten voor en na de vesper op nieuwjaarsmorgen. Zo'n 60 aanwezigen waren bijeen deze morgen in Kandelaar genoten van dit samen zijn.

 

Agenda

Zoeken

Taizé - Dagtekst

  • ZON. 18 februari
    Jezus ging naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde. Hij zei: De tijd is aangebroken, het koninkrijk van God is nabij: kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws. (Mc 1:12-15)