Belijdenis doen is simpel gezegd ‘Ja, zeggen tegen God’. Je geloof belijden, is hardop zeggen wat je gelooft. Dit wordt gedaan in een kerkdienst in aanwezigheid van de gemeente. Als volwassene belijd je dan met de kerk jouw geloof. Het geloof in God de Vader, die mensen niet alleen laat. Het geloof in Jezus, Gods Zoon, die zegt 'heb elkaar lief' en 'zorg goed voor deze wereld'. Het geloof in de Heilige Geest, die inspiratiebron van het leven is.

Aan het doen van belijdenis gaat vaak een tijd van voorbereiding vooraf. Dit gebeurt samen met de predikant en eventueel met anderen die belijdenis willen doen. In deze voorbereiding bespreek je met elkaar een aantal belangrijke thema’s van het geloof.

 

De belijdeniscatechese wordt geleid door onze predikant of kerkelijk werker:

ds. L.J. Tiesinga    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

mevr. J.C. Prins-Pestoor  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

belijdenis

Terug - Naar boven - Volgende

Agenda

Zoeken

Taizé - Dagtekst

  • ZON. 19 augustus
    Jezus zegt: Wie mijn lichaam eet en mijn bloed drinkt, heeft eeuwig leven en hem zal ik op de laatste dag uit de dood opwekken. (Joh 6:51-58)