ds. Lucas J. Tiesinga

Mijn naam is Lucas Tiesinga. Op 27 juni 2010 deed ik als protestants predikant intrede in de Protestante Kerk in Nederland (PKN) en werd ik parttime (50%) verbonden aan de protestantse gemeente van Uithuizen. Daarvoor was ik ruim zestien jaar - eerst als onderzoeker, docent en later als universitair docent gezondheidswetenschappen - werkzaam aan de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

 

Ik ben geboren op 29 september 1962 te Bant. Na mijn middelbare school heb ik diverse studies gedaan, waaronder: de hogere beroepsopleiding verpleegkunde aan de Rijkshogeschool IJselland te Zwolle (1989); gezondheidswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Limburg te Maastricht (1992); een promotiestudie in de medische wetenschappen aan de RuG (1999) en theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit, vestiging Kampen (2009). Mijn theologische interesse gaat in het bijzonder uit naar liturgiek, spiritualiteit en mystiek, en het thema 'levensloop en geloofsleven'.

 ds. Lucas Tiesinga 3

 

ds. L.J. Tiesinga,

E-mail:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

aanwezig op maandag, dinsdag en een flexibel dagdeel

 

Terug - Naar boven - Volgende

Agenda

Taizé - Dagtekst

  • za. 28 maart
    Mozes sprak tot het volk: De geboden die ik u vandaag heb gegeven, zijn niet te zwaar voor u en liggen niet buiten uw bereik. Nee, die geboden zijn heel dichtbij, u kunt ze in u opnemen en ze u eigen maken; u kunt ze volbrengen. (Dt 30:11-14)