Sinds half februari 2020 ben ik parttime jongerenwerkadviseur voor de kerkenraad van de Protestantse Gemeente Uithuizen. Samen met de vrijwilligers ga ik zoeken hoe we als gemeente iets kunnen (blijven) betekenen voor jonge mensen. De andere helft van mijn brood verdien ik als tekstschrijver: ik schrijf verhalen en teksten voor onderwijs en organisaties. 

Ik ben geboren in 1961, groeide op in Wormer en Sliedrecht als Nederlands Gereformeerd meisje en en woonde 35 jaar in Den Haag en Zoetermeer als kerkloos gelovige. Ik heb een dochter en een zoon die in Utrecht en Leiden studeren. Toen in 2018 mijn relatie eindigde, vond ik een nieuw thuis in Uithuizen en sloot ik me aan bij de PKN. De vriendelijke mensen, de rust, de ruimte en het bijzondere licht op het Hogeland vind ik een verademing. 

In mijn bagage zit een ratjetoe aan opleidingen, banen en ervaringen. Zingeving en iets sociaals komen daarin wel vaak terug. Ook idealen die in praktische projecten handen en voeten kregen. 

De PG Uithuizen heb ik het afgelopen jaar leren kennen als een groep bezielde mensen met het hart op de goede plek en de handen uit de mouwen. Ik hoop met mijn ratjetoe-bagage iets zinnigs bij te kunnen dragen.

Hilda Algra: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

27 februari 2020

Hilda Algra web

 

Agenda

Dagelijks Woord

  • maandag 24 januari 2022 - Psalmen 18:2-3
    Ik heb u lief, HEER, mijn sterkte, HEER, mijn rots, mijn vesting, mijn bevrijder, God, mijn steenrots, bij u kan ik schuilen, mijn schild, kracht die mij redt, mijn burcht. -- Psalmen 18:2-3